Premierul Ciucă cere simplificarea procedurilor pentru programul „Casa Verde”

nicolae ciuca la masa

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Mediului, Barna Tanczos, la începutul ședinței de guvern, să simplifice procedurile pentru programul „Casa Verde”: „Sună foarte bine, dar fără revederea procedurilor și simplificarea acestora implementarea va fi la fel de greoaie ca până acum”.

„Aici este o chestiune care trebuie să rămână în continuare pe agenda de priorități, pentru că așa cum am analizat și la nivelul Ministerului Dezvoltării aspectele legate de procedurile care trebuie îndeplinite astfel încât să se ajungă în final la obținerea unui aviz sau la aprobarea unui proiect și acestea sunt deosebit de greoaie, o birocrație foarte greu de gestionat, motiv pentru care vă cer ca în continuarea derulării acestor proiecte și programe, care ele – așa cum au fost prezentate – sună foarte bine, dar fără revederea procedurilor și simplificarea acestora, implementarea va fi la fel de greoaie ca și până acum. De aceea, vă rog ca odată cu lansarea programelor să lansăm și proceduri noi, simplificate, să fie accesibile tuturor beneficiarilor.”, afirmă Nicolae Ciucă.

publicitate online in ziar Express de Banat

El spune că pentru programul Casa Verde să fie dublate fondurile alocate, respectiv aproximativ două miliarde de euro alocate pentru montarea panourilor fotovoltaice.

„Noutățile sunt creșterea sumelor date pentru Casa Verde pentru persoanele fizice. (…) Aprobăm un buget de peste două miliarde de lei buget pentru finanțarea persoanelor fizice care își instalează fotovoltaice, dar venim și cu o noutate în domeniul asistenței sociale și acordăm sprijin pentru acele unități de cult și ONG-uri care prestează activitate de asistență socială. (…) Noutate este și programul Rabla Local, prin care, în colaborare cu autoritățile locale, ne propunem să eliminăm din trafic 100.000 de autovehicule vechime de peste 15 ani, poluante.”, precizează Barna Tanczos.

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern s-a aflat un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/