Premiere peste premiere la Festivalul Wolfblues! Vineri şi sâmbătă, la Gărâna!

Născut din dorinţa muzicienilor de a crea un eveniment unic şi autentic, Festivalul Gărâna Wolfblues a ajuns la linia de start. Prima zi a ediţiei inaugurale are programate concerte în Poiana Lupului din Gărâna, vineri, 29 iulie, începând cu ora 19.

Pe scenă vor urca: Blues’n’roll (Ro) / Rareş Totu’s Midnight Sun (Ro) feat. Dean Bowman (USA) / Adi Bărar Blues Band (Ro) / Stepan Project Blues Foundation (Ro) / Blues Company feat. The Fab BC Horns & The Soul Sistaz (De) & A.G. Weinberger (Ro). Momentul special al serii îi va avea în prim-plan pe: Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crişovan, Bogdan Bogy Nagy şi Florin Cvaşa – altfel spus, Stepan Project Blues Foundation. Supergrupul, care îşi face azi încălzirea la Jimbolia, s-a înfiinţat tocmai pentru ediţia inaugurală a Festivalului Wolfblues, pe scena căruia urmând a avea, aşadar, prima apariţie publică, festivă! Şi o informaţie de ultimă oră: pe scena de la Gărâna va urca şi timişoreanul, emigrat în anii 80 în Suedia, Doru Apreotesei (ex-Pro Musica şi Sfinx), ca invitat special al Stepan Project Blues Foundation! La rândul său, Horia Crişovan a ţinut să lanseze o invitaţie în stil propriu: https://www.facebook.com/horeacrisovan/videos/10153814927076903/?__mref=message_bubble.

garana wolfblues

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 30 iulie, are în prima parte un program mai „soft“. În cadrul „Atelierului pentru copii cu Cercetaşii României şi Crucea Roşie“, cei mici se vor putea bucura de o ieşire în natură susţinută de G.I. Natura Banatus Reşiţa şi C.L. AETOS Severin (Cercetaşii României). Puştii vor afla noţiuni de prim-ajutor, escaladă, orientare montană, camping, principii ale voluntariatului şi ecologice. Plecare se va face de la Hanul La Răscruce din Gărâna, la ora 10:45, desfăşurarea propriu-zisă a acţiunii având loc pe pârtia de ski de 1,5 km. Participarea, gratuită, este condiţionată de semnarea de către părinte a unui formular pus la dispoziţie de Cercetaşi.
La Hanul la Răscruce, vor urma apoi trei evenimente: de la ora 11, conferinţa „Celţii din Maramureş“, cu Peter Hurley şi Nicu Covaci; ora 13:30, „ZAM – Ora de Blues“, cu Liviu Zamora; între orele 15-17, scena „Crossroads”, concert AXis, o trupă de tineri artişti din Serbia şi România (Timişoara), care a câştigat selecţia organizată de juriul festivalului (artişti din line-up). Toate cele trei momente de la Răscruce sunt cu intrare liberă.
Originar din Irlanda, Peter Hurley locuieşte de 22 de ani în România şi se ştie că a mers pe jos iarna de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Ţăranului din Bucureşti ca să demonstreze că românii sunt prietenoşi. Este fascinat de Săpânţa, unde organizează în fiecare an un festival numit ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”.  Peter Hurley l-a cunoscut, la începutul anilor 2000, pe Nicu Covaci şi a studiat cu mai mare atenţie muzica autentică românească. Vine la Gărâna în cadrul Festivalului Wolfblues pentru a vorbi despre adevărata Românie şi frumuseţile ei, despre celţi, despre muzică şi originea ei. Nu se putea să aibă un partener mai potrivit de discuţie decât prietenul său Nicu Covaci. Odată încheiat acest moment, în foişorul de la Răscruce, va veni criticul muzical Liviu Zamora, pentru a aduce cele mai interesante discuri de vinil ale genului şi să povestească despre muzică, artişti, concerte. O audiţie de viniluri ce se anunţă incitantă!

Festivalul se va muta apoi înapoi, la ora 19, pe scena din Poiana Lupului. Vor concerta: Road Band (Ro) / The Roses (Bg) / Vali SirBlues Răcilă (Ro) / Florin Ochescu Blues Project feat. Silvia Dumitrescu (Ro) / Nicu Covaci & Dan Andrei Aldea (Ro) cu Dzidek Marcinkiewicz (Pol) şi Flavius Hosu (Ro). Fondatorul şi liderul emblematicei trupe Phoenix, Nicu Covaci, a declarat pentru Express de Banat: „Festivalul Wolfblues este unic în România! Ceea ce mi-am propus chiar se întâmplă: este un festival organizat tocmai de cei ce produc actul artistic pe scenă, este creat de sufletele noastre, ale muzicienilor. Este născut din dorinţa noastră de a ne reîntâlni într-un context de excepţie, într-un festival al prieteniei şi al prietenilor, realizat după chipul şi asemănarea fiecărui artist implicat! Când spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România, nu folosesc deloc vorbe mari. Wolfblues nu este un concert obişnuit, este o împărtăşanie artistică! O întâmplare pe care am crescut-o împreună!“

Copiii sub 7 ani vor beneficia de acces gratuit la eveniment, iar cei cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani vor putea achiziţiona bilete cu reducere de 50% din reţelele partenere.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/