PREMIERĂ: Spitalul Județean a rămas fără arierate. A primit 4,6 milioane de lei!

explo 1000x200

Consilierii județeni au încheiat vacanța și, de astăzi, și-au reluat activitatea. Proiectele de hotărâre aprobate au vizat în general rectificări bugetare și direcționare de bani către unitatea spitalicească din Reșița, care are parte de un început frumos de an 2015.

Aleșii județeni au aprobat astăzi o suplimentare bugetară de 17 milioane de lei, care vor fi alocați Registrului Agricol. Partea cea mai importantă însă e că o sumă importantă de bani se îndreaptă spre Spitalul Județean de Urgență.

„Consiliul Județean a aprobat o suplimentare bugetată de 17 milioane de lei care vor fi alocați Registrului Agricol, fondului de excedent bugetar și spitalului județean. Practic, ajungem cu datoriile la zi la nivelul Spitalului Județean de Urgență. De asemenea, am aprobat finanțarea a 177 de milioane de euro pentru Programul Operațional Sectorial 2 de Mediu, care vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare și, practic, construirea acestei infrastructuri acolo unde nu există atât în mediul rural, cât și urban”, a declarat astăzi președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Cei care conduc Spitalul Județean de Urgență din Reșița afirmă că problema este rezolvată, însă doar pentru moment. Asta, pentru că problemele pleacă de la subfinanțarea sistemului sanitar.

„Important e că prin această sumă, de 4,6 milioane de lei, am stins arieratele, ceea ce arată o preocupare de a ține sub control o asistență medicală de calitate și o funcționare normală. Acești bani ne-au permis să ajungem la zero, dar până tariful pe caz nu crește și rămâne tot 1.444 de lei, el este acumulator de datorii și arierate ulterior. Ceea ce e important e că prin reparațiile Consiliului Județean, achiziția de aparatură și intervenția asupra utilităților, reușim ca pe lângă creșterea gradului de confort al pacientului să mai stopăm și din pierderi”, a spus managerul spitalului, Dumitru Secășan.

banner 970 x 250