PREMIERĂ. Primăvară cu gheață! La Oravița se dă startul la patinat!

po 1000x100px (3)

Oravița bifează o nouă premieră! Primăria și Consiliul Local, în asociere cu o societate comercială, vor deschide sâmbătă un patinoar artificial!

Autoritățile locale orăvițene inaugurează sâmbătă, începând cu orele 15.00, pe Platforma Industrială de la km 159,  un patinoar artificial, eveniment în premieră pentru orașul Oravița. Investiția aparține în totalitate autorităților locale și ea vine ca urmare a cererilor a peste 180 de elevi din școlile de pe raza orașului Oravița. Locația aleasă este o hală de pe Platforma Industrială de la km 159, unde a fost amenajat un patinoar artificial pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. Patinoarul va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 22:00, iar prețul unui bilet va fi de 10 lei/adult. Copiii și elevii de la școlile din Oravița, precum și studenții vor avea acces gratuit în incinta patinoarului! Cei care nu dețin patine nu trebuie să-și facă griji! Sunt incluse in prețul biletului! „Am avut foarte multe solicitări din partea elevilor pentru a deschide acest patinoar artificial și iată-ne în fața unui fapt împlinit. Patinoarul  va funcționa toată luna martie, iar dacă vor exista cereri vom prelungi această perioadă”, a declarat pentru reporterii Express de Banat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Tot pentru ziua de sâmbătă, Primăria Oravița va asigura și transportul gratuit până la locația unde se află patinoarul. Începând cu ora 14:30, atât în parcarea de la LIDL, cât și din fața Primăriei Oravița, un microbuz al Primăriei va pleca din oră-n oră spre locul de distracție.

Lisa Jumanca patinoar oravita

Orice vis poate fi împlinit, dacă lupți pentru el!

Unul dintre elevii care a militat pentru deschiderea unui patinoar în Oravița este Lisa Jumanca. Încă din clasa a V-a, Lisa a strâns semnături, a participat la ședințe, uneori fiind luată și la mișto de unii colegi răutăcioși, care-i spuneau că nu cred că, vreodată, în Oravița va exista un patinoar. Astăzi, ea a fost prima care a intrat în incinta patinoarului, extrem de emoționată. ‘„Am muncit pentru acest patinoar, timp de 7 ani, de când eram clasa a V-a! Am strâns voturi, am participat la şedințele consiliului sau am făcut simple vizite pe la primărie pentru a aminti de acest proiect. Renunțasem de mult la gândul că vom avea vreodată un patinoar în Oravița. Astăzi am patinat uitându-mă în urmă şi amintindu-mi câte insulte şi batjocură am îndurat timp de șapte ani de la colegii de la care am strâns voturi. Pot spune însă că a meritat 100 la sută. Abia aştept să văd fața acestor colegi la inaugurare. Totul e posibil prin muncă şi răbdare”, a declarat eleva de la Liceul Teoretic  „General Dragalina” din Oravița pentru Express de Banat.