Premieră judeţeană cu Banca Mondială! „Casă nouă“ pentru copiii de grădiniţă!

Dintr-o locație veche, cei peste 60 de copii de la Mehadia sunt așteptați de mâine în cea mai nouă grădiniță din Caraş-Severin, prima realizată în judeţ cu fonduri de la Banca Mondială.

Preșcolarii au la dispoziție un loc de joacă, săli de clase moderne, un spațiu pentru dulăpioare, grupuri sanitare moderne și foarte multe dotări. La inaugurarea grădiniței, azi, au participat oficialități județene, printre care prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, noul inspector școlar județean Lenuța Ciurel, dar și un sobor de preoți care au oficiat slujba de sfințire a grădiniței, în deschiderea evenimentului.

Primarul comunei Mehadia, Iancu Panduru, se poate mândri că a reușit, după mulți ani, să vadă acest proiect finalizat. Și pe programul PNDL edilul comunei cărășene se poate lăuda că patru proiecte i-au fost aprobate. Ne referim la realizare rețea de canalizare și stație de epurare în satul Plugova, investiție – 6.250.611 lei, la modernizare străzi în comuna Mehadia și satul Globurau – 5.783.640 lei, modernizarea sistemului de iluminat public stradal în Mehadia – 791.717,76 lei, dar și la reabilitare, modernizare și dotare dispensar în comună, o investiție de 1.801.228 lei.