Premieră în România! Angajatul Primăriei vine și îți taie lemnele, îți repară gardul sau îți cosește iarba!

malaiescu luca
publicitate si promovare in ziar

Vârstnicii și persoanele cu incapacitate de muncă pot apela gratuit la tot felul de servicii domestice, precum și la servicii de asistență medicală, prestate de angajați ai Primăriei!

Primarului Luca Mălăiescu chiar îi pasă de concetățenii săi, iar asta o demonstrează și cea mai recentă inițiativă a sa. Ținând cont că în orașul Oțelu Roșu trăiesc astăzi preponderent persoane în vârstă, iar multe dintre acestea nu mai au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor, tinerii preferând orașe și țări mai dezvoltate, edilul-șef a găsit soluția prin care să le acord sprijin celor ce au nevoie.

În primul rând, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oțelu Roșu, Primăria va asigura nevoile de îngrijiri generale de sănătate și va furniza servicii generale de natură paleativă, prin intermediul asistentului medical comunitar. „Astfel venim în sprijinul cetățeniilor de pe raza orașului nostru care au nevoie de îngrijire medicală și punem la dispoziție un număr de telefon unde pot apela serviciile asistentului medical comunitar. Este vorba despre numărul de telefon 0255950. Acesta poate fi apelat între orele 8-16, asistența medicală fiind gratuită. Pentru cazuri excepționale se poate depăși ora 16.”, a explicat Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

Asistentul medical comunitar va identifica în primul rând persoanele vulnerabile și cu risc medicosocial din oraș, identifică persoanele care nu au astăzi un medic de familie și chiar îi semnalează acestuia anumite cazuri ce necesită a fi investigate, administrează tratamente conform prescripției medicului și face pentru cetățenii care au nevoie cam tot ce ține de un asistent medical.

Și asta nu e tot. Un alt angajat al Primăriei, un om bun la toate, va fi și el la dispoziția vârstnicilor și a celor care permanent sau temporar nu pot executa anumite activități casnice. „Poate cineva are nevoie de tăiat sau spart niște lemne, de o mână de ajutor în curte, poate nu se poate deplasa pentru a face cumpărături. Tot gratuit vor butea beneficia de un astfel de sprijin din partea noastră!”, a mai spus Luca Mălăiescu.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01