Premieră în medicina cărășeană: secție de chirurgie plastică și reparatorie!

A pus la loc mâini tăiate cu flexul, a șters urmele unor plăgi împușcate și a redat zâmbetul pe fețele unor oameni desfigurați de arsuri severe. Acum, medicul indian Singh Buphinder a făcut încă o minune. A deschis în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie, singura la această oră din Caraș-Severin!

happy singh

Happy Singh, așa cum i se mai spune medicului din New Delhi stabilit la Caransebeș, i-a convins pe mai mulți oameni de afaceri din oraș, în special cu orientare social-democrată, să susțină financiar înființarea unei secții de chirurgie plastică și reparatorie. A costat 200.000 de euro, a fost realizată la standarde europene în numai 6 luni și e unică în județ!

„Secția are 9 saloane, pentru septici și aseptici, saloane rezerve pentru bărbați și pentru femei, un izolator pentru pacienții cu arsuri. La fiecare pat există buton de panică pentru pacienți pentru a chema asistentele, cameră de luat vederi, intrare cu acces video, senzor de mișcare, televizoare și frigider în fiecare salon. Le mulțumesc prietenilor mei cu care am băut o cafea și le-am spus ce aș vrea să fac, iar ei mi-au spus că vor suporta costurile. Și așa au făcut. Aveam doar 5 paturi la secția de Chirurgie, insuficiente pentru câți pacienți aveam eu. Am hotărât să facem un compartiment separat, o secție doar pentru chirurgie plastică și reparatorie. Și asta pentru că anul trecut am avut aproape 900 de intervenții.”, a detaliat doctorul Singh. „Lucrurile se schimbă în spitalul nostru. După inaugurarea secției de neonatologie, anul trecut, acum am inaugurat o secție care se ridică la standardele zilelor noastre. Tot meritul îl are doctorul Singh, inițiatorul proiectului. Mulțumesc tuturor celor implicați, societăților și persoanelor fizice care au contribuit la această realizare.”, a subliniat managerul Adrian Dumbravă.

dumbrava adrian

Deoarece evenimentul nu a fost unul oarecare pentru sistemul public de sănătate din Caraș-Severin, la Caransebeș au fost prezenți ieri și directorii Direcției de Sănătate Publică și Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Dan Miloș, respectiv Ionuț Popovici, dar și Ion Mocioalcă și Silviu Hurduzeu. De data asta nu în calitate de politicieni, de parlamentari, ci de prieteni ai doctorului Singh. „S-a întâmplat asta în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș doar datorită omenirii și priceperii doctorului Singh. Știu oameni care au venit cu unul dintre membre într-o pungă de plastic și au plecat de aici cu membrele puse la loc, putând să și le folosească din nou.”, le-a spus celor prezenți senatorul Mocioalcă. Ocazie cu care a dezvăluit faptul că medicul indian va deveni în scurt timp cetățean român cu acte în regulă. Hurduzeu a remarcat la rândul său întreaga performanță a doctorului Singh în spitalul din Caransebeș, nu numai inaugurarea acestei secției unicat în Caraș-Severin: „Din 2015 e doctor în spitalul nostru. A fost atunci o mare realizare că un doctor cu o astfel de specializare a venit să lucreze la Caransebeș. Acum a creat o secție se chirurgie plastică și reparatorie, pentru care marele merit îi aparține. Doctorul Singh a făcut deja pentru spitalul din Caransebeș mult mai mult decât au făcut alți conlocuitori de-ai noștri.”

chirurgie plastica

Singh Buphinder i-a avut ieri alături pe colegii din spital, pe medicii și asistentele cu care lucrează zi de zi și alături de care va activa în noua secție, dar și pe reprezentanții administrației publice locale, viceprimarul Bebe Pasere, citymanagerul Florin Bogdea și consilierul local Marian Corduneanu, președinte al Consiliului de Administrație al spitalului la momentul în care s-au așternut pe hârtie intențiile artistului cu bisturiu în mână. Și, bineînțeles, pe câțiva dintre oamenii de afaceri care au susținut financiar investiția. O investiție completată de Primăria Caransebeș, prin achiziționarea de aparatură medicală necesară secției.

singh caransebes

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/