Premieră în lumea teatrului timișorean: spectacol despre era internetului

po 1000x100px (3)

Teatrul Național din Timișoara pregătește pentru spectatorii săi un nou spectacol în premieră online, care a luat ființă într-un proiect cultural în parteneriat cu TM2021. Premiera va avea loc sâmbătă, 5 decembrie, în direct din Sala 2 a Naționalului din Timișoara. Tema spectacolului este o reflectare asupra impactului pe care Internetul îl are în viețile fiecăruia dintre noi.

„«Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese» propune spectatorilor săi o temă de reflecție: în era internetului, folosim noile tehnologii ca formă evoluată a relaționării dintre oameni sau ne ascundem singurătatea în spatele mijloacelor de comunicare? Întoarcerea fiului plecat din țară devine pretextul pentru o reuniune de familie care se transformă, destul de repede, într-o sumă de definiții importante pentru fiecare din noi. Astfel, personajele descoperă că înstrăinarea nu are nicio legătură cu numărul de kilometri, că tăcerea poate îmbolnăvi și că iertarea și acceptarea își au propriile mecanisme. Dar și că, de cele mai multe ori există un adevăr pentru fiecare și că uneori tristețea, la fel ca râsul, poate vindeca”, descriu reprezentanții Teatrului Național noul spectacol.

Spectacolul începe la ora 19.00 și va fi difuzat pe site-ul Teatrului Național, pe pagina de Facebook a teatrului și pe canalul de Youtube.

1000x100 casa brutarului

Autorul textului și regizorul spectacolului este Radu Iacoban, decorul și costumele sunt semnate de scenograful Tudor Prodan, iar în spectacol vor juca actorii teatrului – Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu. Spectacolul este recomandat persoanelor peste 14 ani.

Noua piesă de teatru este realizată în cadrul proiectului Vocile orașului – Central Park, parte din Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii.