Prelungiri și luptă strânsă, dar tot o înfrângere pentru SCM Timișoara

Echipa de baschet a SCM Timișoara a cedat la scorul de 100-96 pe terenul celor de la CSU Sibiu, după o repriză de prelungiri, în ultima etapă din turul primei grupe valorice. După ce au jucat cu toți cei șapte adversari din prima grupă, alb-violeții rămân cu o singură victorie.

Problema timișorenilor a fost startul de partidă, în care Sibiul a dominat și s-a putut desprinde, astfel că oaspeții au trebuit să alerge ulterior după revenire. Primul sfert s-a terminat cu 31-20 pentru gazde. Până la pauză, diferența s-a redus la 52-48, iar revenire a continuat. La finalul sfertului trei, Komatina a egalat de la libere pentru 67-67. În minutul 33, trupa lui Petricevic a reușit să preia conducerea, după o aruncare de 3 puncte a lui Brown, pentru 73-75. Jocul a continuat să fie echilibrat, iar dacă Mirkovic nu rata o aruncare cu patru secunde înainte de final, oaspeții se impuneau. Așa, s-a ajuns în prelungiri, iar în cele cinci minute, sibienii au fost mai buni.

Cei mai buni marcatori ai Timișoarei au fost Troy Franklin și Adam Mirkovic, fiecare cu câte 21 de puncte, urmați de Komatina, cu 16, Brown, cu 11, Pesakovic, cu 9, Popa, cu 8, Dragoste, cu 6, și Gorgemans, cu 4. Philmore a marcat 26 de puncte pentru Sibiu. ”Pe de-o parte sunt mândru de aceşti jucători, care indiferent de rezultatul din meciul precedent găsesc resurse şi joacă din ce în ce mai bine, însă din păcate nu contabilizăm printr-o victorie. Degeaba vorbim despre faptul că în ultimele trei partide am jucat cu cele mai bune trei echipe din campionat… Băieţii au depus un efort foarte mare, din păcate o recuperare reuşită de Cooper a dus meciul în prelungiri. Consider că trebuia să-l câştigăm, dar asta nu înseamnă că am ceva de reproşat jucătorilor. Continuăm să ne pregătim cu gândul la victorie ”, a precizat antrenorul Dragan Petricevic.

Timișoara va juca în două deplasări săptămâna viitoare. Prima, miercuri de la ora 18, în primul tur al Cupei României, la Galați, Apoi, sâmbătă de 20,30, la Pitești, în campionat.