Pregătiți undițele! Râul Timiș, populat la Lugoj cu o tonă de caras

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș a început o primă acțiune de populare a bălților și râurilor aflate în zona lor de administrare, în 2019.

Primii beneficiari ai îmbunătățirii faunei piscicole sunt pescarii lugojeni, după ce Clubul de Vânătoare și Pescuit Lugoj a populat habitatul protejat dintre cele două poduri ale municipiului cu o tonă de caras, pește care a lipsit aproape în totalitate din apele curgătoare ale Lugojului.

„Conducerea AJVPS Timiș a reușit să achiziționeze din fonduri proprii peste o tonă de pește, care a fost adus, în condiții speciale, tocmai de la Nădlac. Conducerea clubului de pescuit din Lugoj a decis ca popularea râului Timiș să se facă în zona protejată dintre cele două poduri ale orașului, zonă în care accesul pescarilor este interzis pe tot timpul anului. În aceste condiții, sunt șanse mari ca peștele care a ajuns în râu să crească în liniște și să poată ajuta la revigorarea pescuitului pe Timiș. Această specie este cunoscută pentru capacitatea de a depune icre de două ori pe an în condiții optime de hrană și protecție. Astfel, ne dorim ca diversitatea speciilor din apele curgătoare administrate de noi să aducă și alte capturi, în afara clasicului scobar, pescarilor care își doresc momente de relaxare pe malul Timișului. Acest lucru depinde în mare măsură și de respectul față de viitor, deoarece trebuie să înțelegem cu toții că a proteja înseamnă a ne bucura împreună cu copiii sau nepoții noștri, de faptul că avem posibilitatea să ne relaxăm câteva ore pe malul apei”, a declarat Marius Icobescu, secretarul Clubului de Vânătoare și Pescuit Lugoj.

Popularea apelor din județul Timiș a demarat în toamna trecută, cu eliberarea a nu mai puțin de patru tone de pește, iar în această primăvară vor fi redate habitatului natural alte șase tone din speciile crap, cteno, caras și răpitori.