Pregătiţi sau nu? Spitalul din Lugoj intră în prima linie, urmând să trateze cazuri grave de COVID -19

Spitalul Municipal din Lugoj a intrat din această săptămână în linia întâi, în lupta cu noul virus, urmând să trateze cazurile grave de COVID-19. Decizia a fost luată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a ajuns deja la o capacitate de 80%, iar spitalul CFR a fost desemnat să trateze cazurile uşoare.

Compartimentul ATI al spitalului lugojean, unde vor ajunge aceste cazuri, are acum cinci ventilatoare mecanice funcţionale, urmând ca acestea să mai fie suplimentate, cu titlu de împrumut, de la spitalul din Făget cu unul sau două, în funcţie de posibilităţi. De asemenea, şi personalul medical va fi suplimentat, cel puţin un medic urmând să ajungă la ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Pe de altă parte, medicii din cadrul spitalului lugojean acuză faptul că la spital ajung pacienţi care pot fi infectaţi cu COVID-19, în condiţiile în care Serviciul de Ambulanţă nu respectă protocoalele, însă acest lucru se va schimba. Conform Ordonanţei Militare nr. 4, capitolul privind internarea pacienţilor care se prezintă la UPU şi la spital, prevede că orice pacient este considerat suspect de COVID-19 şi personalul medical are obligaţia de a se proteja în consecinţă.

Cum spitalul din Lugoj intră în această luptă aproape cu „pieptul dezgolit”, din cauza lipsei de reacţie a primarului Francisc Boldea, să sperăm că medicii lugojeni vor duce cu bine această luptă. Nu a fost comunicat încă momentul în care primii pacienţi grav COVID-19 vor ajunge la Lugoj, însă acest lucru se poate întâmpla în orice moment pe parcursul zilelor următoare.