Pregătiri intense pentru cel mai mare simpozion de sculptură din Banat!

Municipalitatea din Caransebeș dorește diversitate culturală la cea de-a XIV-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală.

La acțiune participă 11 artişti din mai multe colțuri ale lumii: Argentina, Cuba, Italia, Spania, Germania, România, Ucraina, Costa Rica, Polonia și Bulgaria. Este pentru al treilea an la rând și ultimul când se lucrează în andezit, o rocă dură adusă de la Sângeorz Băi.

„Vor fi astfel 33 de monumente din andezit alături de 33 în lemn și 33 în marmură, la fel ca și anii Mântuitorului”, a specificat coordonatorul acțiunii, maestrul Eugen Petri. „De anul viitor va începe un ciclu nou de sculpturi în travertin, o rocă de culoare brun-roșie, o piatră care prin șlefuire conferă un luciu aparte monumentului”, spune artistul.

Sculpturile, în Valea Cenchii

„Prin simpozionul care va fi organizat între 15 iunie și 15 iulie, municipiul Caransebeș se va înnobila cu alte 11 sculpturi care vor fi amplasate în parcul intercultural al artei moderne din zona Valea Cenchii”, precizează directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu.

„Eu zic că va fi o înfrăţire şi o inspiraţie bună acest simpozion. Sunt extrem de importante atât recunoașterea, cât și conștientizarea diferențelor și identităților dintre culturi, încercând să se realizeze o îmbogățire a dialogului intercultural prin sculptură. Acest simpozion reprezintă o oportunitate de cunoaștere a culturii diferitelor țări și o încercare de înțelegere reciprocă”, a concluzionat Cojocariu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/