Prefectura Caraș-Severin, la ceas aniversar!

prefectura caras severin

În 2022, Instituția Prefectului Caraș-Severin aniversează 30 de ani de activitate în forma actuală de organizare, momentul fiind sărbătorit în sala „Sorin Frunzăverde” a Palatului Administrativ din Reșița.

Ziua Instituției Prefectului, declarată prin Legea 348/2018, și sărbătorită anual în data de 2 aprilie, a fost marcată în avans joi, printr-o întâlnire festivă cu o parte din foștii prefecți și subprefecți ai județului. Au dat curs invitației, șefi ai instituțiilor deconcentrate din Caraș-Severin, funcționari publici, parlamentari și colaboratori ai instituției, care de-a lungul ultimilor trei decenii a fost condusă de 18 prefecți.

intalnire prefectura

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului României și un moment de reculegere ținut în memoria prefecților și subprefecților trecuți în neființă. Directorul Arhivelor Naționale Caraș-Severin, Ovidiu Roșu, a prezentat un scurt istoric al instituției, după care au urmat alocuțiunile celor care au condus, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp, Instituția Prefectului Caraș-Severin.

celtic transilvania 1000x100px

Actualul prefect de Caraș-Severin, Ioan Dragomir, le-a mulțumit pentru activitatea depusă în slujba cetățenilor foștilor prefecți ai județului prezenți în sală – Liviu Spătaru, Matei Lupu, Ioan Anton Paulescu, Florența Albu, Silviu Hurduzeu, Cristian Gâfu și Gheorghe Cahniță -, urându-le realizări depline și pe mai departe, iar colegilor din instituție le-a transmis să rămână la fel de concentrați și de implicați pentru a reprezenta cât mai bine interesele cărășenilor.

intalnire prefectura 2