Prefectul Matei Lupu, la Lăpușnicu Mare pentru a aniversa singurul cărășean care împlinește 100 de ani în 2018

explo 1000x200

Prefectul Matei Lupu va merge în această săptămână la Lăpușnicu Mare pentru a aniversa unul dintre localnicii de acolo, acesta urmând să împlinească frumoasa vârstă de 100 de ani, tot atâția cât aniversează România de la înfăptuirea Marii Uniri.

Inițiativa este una planificată chiar de la minister și se încadrează în acțiunile planificate de Statul Român în anul centenarului Marii Uniri. Ministerul Afacerilor Interne a lansat Campania „O viaţă cât un centenar”, prin care se dorește aducerea în prim-plan a românilor născuţi în anul 1918, anul Marii Uniri. În cadrul campaniei, în perioada următoare, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din întreaga țară vor ajunge la cele 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani pentru a-i cunoaște, pentru a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui veac trăit în România.

Acesta este și cazul lui Iosif Vidu, din comuna Lăpuşnicu Mare. „Acesta va primi miercuri, 20 iunie, vizita prefectului judeţului Caraş-Severin, domnul Matei Lupu, însoţit de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic» al Județului Caraş-Severin şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Gl. bg. Vasile Zorzor» Caraş-Severin”, spune Mihaela Badea, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Caraș-Severin.