Prefectul de Timiș: Piețele de vechituri s-ar putea redeschide din 1 iulie

Piețele de vechituri s-ar putea redeschide începând cu 1 iulie, a anunțat prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth. Vestea vine după ce, în urmă o săptămână, autoritățile județene au cerut Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a reanaliza suspendarea activității piețelor de vechituri, a târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor ținând cont de contextul relaxării măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS – CoV2.

„Vestea bună este că răspunsul nu a întârziat și în urma analizelor efectuate de către specialiști din cadrul structurilor care gestionează combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 a fost stabilit în calendarul agreat de relaxare a măsurilor ca târgurile, bâlciurile și talciocurile să fie redeschise din data de 1 iulie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs.”, a anunțat prefectul Zoltan Nemeth.

Activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor este în continuare suspendată la nivel național, conform Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă, nefiind stabilită o rată de incidență pe UAT sau județ pentru închiderea sau deschiderea lor.