Prefectul anunță amenzi în cazul școlilor fără autorizație ISU la incendiu

scoala

Cu trei zile înainte de începerea noului an școlar, prefectul de Timiș a convocat din nou comisia mixtă de control a stadiului pregătirii școlilor și a constatat că nu s-au înregistrat progrese în ce privește autorizarea de securitate la incendiu a clădirilor – unități de învățământ. Mihai Ritivoiu anunță că ISU va trece la amenzi. 

„Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numărul de clădiri ce funcționează fără autorizație. Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unități din cele 98 au demarat procedura de autorizare, întocmind documentația tehnică, dar fără a realiza şi recepționa lucrările efective. Cât despre celelalte 48 de clădiri, nimic. Nada! Sper ca autoritățile locale, cărora le revine obligația de a rezolva problema, să conştientizeze riscurile la care ne supun şi să se mişte pe subiect măcar în ceasul al 13-lea!”, a scris Mihai Ritivoiu pe Facebook.

Prefectul dă și un ultimatum celor responsabili pentru procedurile de autorizare.

„Dau termen autorităților locale două săptămâni pentru a începe procedurile de autorizare pentru cele 48 de clădiri, măcar prin demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare. Până în prezent, reprezentanții ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor răspunzători. Este un subiect prea grav pentru o atitudine înțelegătoare!”, a concluzionat Ritivoiu.

banner 1000 x 100 hd