Prea multe emoții și prea mulți nervi pentru un egal. ASU Politehnica s-a chinuit pentru o remiză cu Daco-Getica

La fel ca și concitadinele Ripensia și ACS Poli, care au jucat în deplasare, ASU Politehnica a terminat jocul cu Daco-Getica București la scorul de 1-1. Similar, și elevii lui Cosmin Petruescu au fost conduși în meciul de pe „Dan Păltinișanu”, după un gol marcat de Nsiah, la respingerea mingii venite din penalti. Egalarea a rezolvat-o golgheterul echipei, fundașul central Ioan Mera, deoarece jucătorii ofensivi s-au întrecut în ratări, multe chiar caraghioase.

Timișorenii au început foarte nesigur jocul. În minutul 4, Murariu a ieșit aiurea după primul corner și doar intervenția unui apărător a făcut ca bucureștenii să nu deschidă scorul. Peste trei minute, același portar s-a ciocnit de Nsiah în careu, iar gazdele au reclamat penalti, dar nu s-a fluierat nimic. Oaspeții au primit un „cadou” de la Vidrăsan, care a pierdut mingea, dar norocul timișorenilor a fost că Grecu a tras puțin pe lângă poartă. Replica ofensivă a bănățenilor a fost un șut al lui Bedea în plasa laterală. Formația antrenată de Marius Baciu a mai reclamat un henț la o lovitură liberă a lui Cotigă, dar fără să se întâmple nimic. După jumătatea reprizei, timișorenii au început să pună pericol. Un șut al lui Ursu a fost deviat în corner, iar Cristian Ene a trimis mai întâi într-un adversar, iar apoi a ratat din nou.

După 0-0 la pauză, ritmul de joc a crescut în repriza secundă. După o ocazie ratată de timișoreni, ASU a scăpat cu fața curată în minutul 53. Mera respinsese o minge greșit, dar Călințaru a tras pe lângă poartă, la o fază la care Murariu ar fi fost bătut. Gazdele au construit, dar Cristian Ene nu a avut curaj să tragă și a centrat aiurea pentru Ursu, care nu a ajuns la mingea. Alin Manea și-a încercat și el șutul, dar în zadar. În minutul 64, s-a dictat penalti, după un henț al lui Bogdan Vasile. Nsiah a executat, Murariu a respins în față, dar atacantul a venit și a reluat în plasa porții. Poli a continuat să atace, dar mai mult în gol, prin Mihai Ene și Manea. Până la urmă, la o fază la care un jucător al oaspeților era căzut, Trip l-a lansat pe Mera, care a pătruns în careu și a marcat.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bedea (Mih. Ene 46′), Mera (cpt.), Vidrăsan (F. Trip 82′), Cherecheş – Dros, Bg. Vasile (Coadă 72′) – A. Manea, A. Ignea, Oct. Ursu – Cr. Ene

Daco-Getica București: Gavrilaş – C-tin. Dedu, I. Prodan, Cotigă (cpt.)(Motroc 90′), Vl. Georgescu, Călinţaru – Măd. Martin (Eug. Nica 65′), D. Cârjan (Mih. Stancu 72′), Rob. Grecu, Tudorică – Nsiah

Ambii antrenori supărați: pe propriii jucători sau pe arbitri

Cosmin Petruescu și-a certat elevii după meci, fără a da nume. „O partidă pe care trebuia să o câștigăm, din păcate pentru noi, nu am reușit să facem lucrul acesta. Era important pentru a-i ține pe cei de la Daco-Getica la 4 puncte sub noi, dar în același timp, era important să nu pierdem. Mă bucur că până la urmă am reușit să egalăm. Am întâlnit o echipă care nu întâmplător a avut 11 remize în acest campionat. Ne-au surprins puțin la începutul jocului prin așezarea cu cinci fundași. Era clar că au venit să nu piardă partida de astăzi. Până ne-am redresat, am încercat mai multe formule, să rotim mai mulți jucători pe anumite poziții. Asta, în primul rând, din cauza accidentărilor pe care le-am avut,  din cauza jucătorilor care au fost suspendați și accidentați. Dacă e să privim cât de cât și foarte puțin din partea plină a paharului, rămâne faptul că am reușit să egalăm. Mă bucur pentru Trip că a intrat și a dat pasa de gol. N-aș vrea să fac o analiză la cald. Am avut totuși o discuție cu jucătorii în vestiar. Tot ce pot să vă spun e că mă deranjează că unii dintre ei nu au înțeles la ce club joacă, pentru ce echipă joacă și mă deranjează atitudinea cu care au intrat unii dintre ei în teren în partida de astăzi. Nu voi face nominalizări. Sunt discuții care trebuie să rămână la nivelul vestiarului. Sperăm ca în următoarele partide să ne schimbăm puțin din atitudine dacă vrem să adunăm și puncte, să aducem și victorii. Sunt discuții. Cu siguranță se vor lua și măsuri. Nu neapărat pecuniare, dar cu siguranță se vor lua și măsuri. Având un lot relativ restrâns valid numeric, cei care intră nu profită de șansa pe care Politehnica Timișoara le-o oferă”, a precizat Petruescu.

Baciu în schimb a fost nervos pe brigada condusă de Rareș Vidican. „Cum să nu ieși nervos, nu?! Echipa Poli Timișoara nu a dat mingea afară, niciun fel de probleme. Acesta e fotbalul și acesta e fair-play-ul din fotbal în ziua de azi, în România. Dar mă întreb. Dacă te întorci cu spatele, cartonaș roșu lui Mera nu există? Sau nu avea cartonașele la el? Nu mai dădea gol domnul Mera pentru că a intrat de două ori în careu Timișoara astăzi! Am avut patru-cinci situații de marca. Îmi felicit jucătorii și bravo lor! Dar cu ajutor, cu împins, cu nu știu ce. Pe aut te întoarce. Îi dă galben (n.r. portarului Gavrilaș) pentru că i s-au desfăcut șireturile. Nu am văzut în viața vieților mele! E minutul 30, i-a arătat! Îl pierd cu Universitatea Cluj! Ce să mai cred, ce să mai înțeleg? Nu e prima dată! Băiatul s-a dus și i-a spus înainte. Astea nu le pot înțelege. Poate cel mai experimentat jucător al nostru l-am pierdut cu Cluj. Pentru mine aceasta e întrebarea. Am condus jocul de la un capăt la altul. În rest, o aruncau pe Mera pe acolo prin față. Dar nu mai aveau la cine dacă dădea cartonașul roșu maestrul! Nu am fost frizer o viață întreagă! Știu, că am jucat și eu! Am sărit la cap! Văd și eu puțin. Nu am nicio problemă. Felicit Timișoara că a scos un punct. Am avut trei-patru situații clare de a marca și nu am reușit să marcăm. Nu scuză calitatea noastră la finalizare. Asta este, nu am băgat-o în poartă, nu e de vină nimeni. Dar lasă, fratele meu, să jucăm fotbal. Nu-mi elimina jucătorii! Nu-mi da cartonașe galbene în halul acesta! I s-a desfăcut la portar șiretul. Dumnezeule, Doamne, că nu mai înțeleg nimic în fotbalul acesta! El dă cu cotul, vine cu intenție, nu-i dai cartonaș roșu?! Când mai dăm cartonș roșu? Când mai dăm cartonașe roșii? Sunt niște copii care plâng în vestiar! Cum ai bătut? Ăla e jos, am dat mingea afară mai înainte. Bă, nu se poate așa ceva! Ce să zic altceva? Se întoarce cu spatele și jucătorul e căzut jos. Dacă s-a lovit copilul la cap și moare? După un minut-două. Trecuseră 45 de secunde și nu oprise jocul”, a tunat Baciu.

ASU Poli joacă miercuri, la ora 17, pe terenul celor de SS Farul Constanța.