Prea multe accidente! Prefectura Caraș-Severin are soluția

close up smached cars on a road.

Accidentele din ultima vreme au ajuns în atenția prefectului Gâfu! Drumul dintre Reșița și Bocșa va suferi modificări pentru ca șoferii să fie mult mai în siguranță.

În ultimele șapte luni, pe legătura Reșița-Bocșa au avut loc 11 accidente, soldate cu un deces, un rănit grav și 16 răniți ușor. Majoritatea autorilor acestor accidente aveau domiciliul în una dintre cele două localități. În schimb, pe tronsonul Caransebeș-Băile Herculane numărul accidentelor a scăzut față de anii trecuți.

Există soluții! Ioan Boba, șeful Secției Drumuri Naționale Caransebeș, a propus înlocuirea indicatoarelor și dublarea lor și în zonele cu viraje să fie realizate marcaje rezonatoare. Așadar, în Moniom și Colțan se pot monta experimental separatoare de benzi și între Caransebeș și Băile Herculane se vor amenaja marcaje rezonatoare. Totodată, între Reșița și Măureni se execută lucrări de toaletare a vegetației pentru ca elementele de siguranță rutieră să poată fi montate. Prefectul Cristian Gâfu a solicitat Direcției Silvice a județului Caraș-Severin să execute lucrări de toaletare a vegetației forestiere, unde urmează să fie instalate separatoare și marcaje rezonatoare.

Prefectura județului Caraș-Severin face apel la conducătorii auto să circule cu prudență și să respecte regulile rutiere. Asta înseamnă să nu depășească pe linia continuă ca niște inconștienți, să nu ia curbele ca în filmele de acțiune și să circule cu viteză de bun-simț.