PP-DD nu va vota bugetul de stat pe 2014!

Membrii PP-DD contestă categoric forma propusă de guvernanți pentru bugetul de stat. Nemulțumirea acestora a fost sintetizată în peste 350 de amendamente pe care reprezentanții PP-DD le vor adoptate.

Partidul Poporului Dan Diaconescu și-au exprimat în primul rând indignarea cu privire la faptul că domeniile de maxim interes pentru români au fost comprimate în doar cinci amendamente majore, sănătate, educație, justiție, apărare și ordine publică. PP-DD condamnă faptul că guvernanții nu alocă bani nici pentru sănătatea și nici pentru educația românilor, dar găsesc mereu fonduri pentru clientela politică din consiliile de administrație sau pentru politicieni.

În discuțiile purtate în Guvern cu privire la bugetul de stat pe 2014, s-a decis ca doar 6% din PIB să fie alocați pentru sănătate. PP-DD susține că acest procent minuscul nu va rezolva nimic. Nu se va putea asigura astfel nici măcar accesul echitabil al pacienților la îngrijiri medicale de calitate. Problema se resimte și în ceea ce privește locurile de muncă și motivația salarială pentru personalul medical.

Membrii PP-DD preconizează că aceste alocări bugetare nu vor duce decât la creșterea numărului de bolnavi și menținerea României în topul țărilor europene fruntașe în ceea ce privește bolile grave, cazurile de malpraxis și cadre medicale care aleg calea străinătății pentru un salariu decent.

Prin procentul de doar 6% dedicat sănătății, pentru fiecare român se vor găsi practic, doar aproximativ 300 de euro, o sumă de 10 ori mai mică decât media europeană.

Membrii PP-DD susțin că nu vor acorda Guvernului niciun cec în alb și nu vor vota acest buget, în condițiile în care amendamentele lor nu vor fi luate în calcul și, automat, adoptate.