Povești rostite de cei mari pentru cei mici. Gazdă Grădinița PP 4 Caransebeș

Caravana „Fiecare copil merită o poveste” s-a oprit la Caransebeș, gazdă fiind Grădinița cu program prelungit nr 4 din cartierul Țiglărie, în organizarea elevilor de la clasa a X a Vocațional de la Colegiul Național CD Loga, coordonați de profesoara Cecilia Clipa.

Impactul este mult mai mare dacă povestea vine citită sau chiar povestită din partea unor oameni mari, în special bărbați pentru că preșcolarii sunt obișnuiți cu doamnele educatoare astfel că la deschiderea evenimentului a fost prezent și Marius Cornici reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean după ce acum două zile a fost invitat și la grădinița Floarea Soarelui din Reșița.

Acțiunea de la Caransebeș s-a intitulat „O poveste spusă altfel”, iar cărțile oferite spre lectură au fost cele primite prin proiectul „Fiecare copil merită o poveste”, ne-a precizat directorul grădiniței PP 4, Codruța Peia.

Acțiunea a fost inițiată la nivel național de către Asociația OvidiuRo, iar elevii practicanți au prezentat copiilor poveștile rostite în felul lor, altfel decât cele citite, atrăgând astfel atenția celor mici. Astfel la fiecare grupă din grădinița noastră 3,4 eleve practicante i-au făcut pe preșcolarii noștri să fie ochi și urechi la povestea lor”, ne-a declarat Codruța Peia directorul Grădiniței PP 4 din Caransebeș.

Eficacitatea programului pilot „Fiecare Copil în Grădiniță” a determinat Parlamentul României să transforme mecanismul central al acestuia în program național din 2016. Stimularea cognitivă în primii cinci ani de viață este fundația pentru performanțele ulterioare. OvidiuRo continuă să construiască infrastructură pentru educație timpurie de calitate în toate comunități din țară.

1000 x 100 gif logiscool