Poți accesa din nou fonduri nerambursabile pentru mica ta afacere! Aproape 40 de milioane de euro disponibili

1000x100 (4)

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat deschiderea celui de-al doilea apel pentru finanțări nerambursabile pentru IMM-uri. Banii se dau prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și sunt disponibili pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru microîntreprinderi.

Pentru Regiunea Vest se alocă în total 36,6 milioane de euro. Se pot obține finanțări nerambursabile cu valoare între 200.000 de euro și 1 milion de euro. Cofinanțarea firmelor trebuie să fie de minimum 45% pentru întreprinderile mici și microîntreprinderi și 55% pentru întreprinderile mijlocii. Sunt vizate proiectele din mediul urban, cu excepția întreprinderilor mijlocii, care pot cere finanțare și pentru implementarea proiectelor în mediul rural. ADR Vest va organiza în perioada următoare seminare de informare în acest sens.

Investițiile eligibile includ: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online; implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

leader board 728 x 90 px

Proiectele pot fi depuse prin aplicația MySmis, în perioada 24 decembrie 2019-24 martie 2020.