Posibilă poluare pe pârâul Crivaia din Iam!

Autorităţile de mediu aşteaptă intervenţia Societății de Gospodărire a Apelor cu privire la posibila poluarea a circa 2 km din cursul pârâului Crivaia din localitatea Iam.

Atât Garda de Mediu, cât şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului aşteaptă intervenţia SGA Oraviţa, care trebuie să recolteze probe din apă şi să facă analiza probelor. „Abia după ce avem rezultatul analizei putem să decidem ce măsuri de control sau sancţionare se impun din partea Gărzii de Mediu”, spune comisarul-şef Gheorghe Muntean.

Nici APM nu poate interveni în această fază, responsabilitatea analizei apei aparţinând SGA. „APM analizează doar aerul, restul analizelor sunt făcute de specialiştii altor structuri. Dacă se stabileşte că este vorba despre o poluare, vom interveni în măsura competenţei. Ştiu că, acolo în zonă, este o fermă de porci, dar nu pot afirma că ei au poluat sau nu. Dacă se va stabili că poluarea vine de la ei, se va analiza avizul de mediu şi, dacă nu au respectat condiţiile impuse de aviz, se poate ridica acel aviz. Dar acum sunt doar supoziţii, până SGA nu va face analiza probelor, nu putem şti exact ce măsuri se impun”, ne-a declarat Carmen Sorescu, directorul APM Caraş-Severin.

leader board 728 x 90 px

Pe o lungime de 2 km pe cursul pârâului Crivaia se observă o puternică mortalitate piscicolă, fapt ce ar putea duce şi la ideea unei poluări accidentale ori intenţionate a pârâului.