Porumbeii din Timișoara pot fi hrăniți din nou. Primăria a pierdut procesul

Timișorenii pot din nou să hrănească porumbeii pe domeniul public al orașului, fără să se teamă că vor fi amendați. Instanța a dat dreptate asociației care a contestat decizia primăriei în acest sens.

Primăria Timișoara mai pierde un proces. Luni, Tribunalul Timiș a decis să anuleze partea din hotărârea de consiliu local aprobată în luna mai a anului trecut cu privire la interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public al orașului. În document erau prevăzute amenzi cuprinse între 100 și 200 lei.

Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Municipiul Timişoara prin primar, invocată prin întâmpinare, si în consecintă: Respinge acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIE PENTRU SUSŢINEREA, PROMOVAREA ŞI APLICAREA DREPTURILOR ANIMALELOR (A.S.P.A.D.A.) în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Timişoara prin Primar, ca fiind formulată împotriva unei părti lipsită de calitate procesual pasivă. Admite acţiunea. Anulează art. 21 alin. 1 lit. o) şi alin. 3 lit. e) din H.C.L. nr. 189/25.05.2021. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 3.750 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat”, scrie în soluția pe scurt.

Asociația pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor a solicitat anularea interzicerii hrănirii porumbeilor pe domeniul public al Timișoarei, pe motiv că s-a făcut o nedreptate.

Municipalitatea trebuie să-i gestioneze, nu sunt păsări sălbatice. Sunt acele porumbare contraceptive, pentru care ne-am tot luptat noi. Să înțeleagă cum se face în Germania. De 23 de ani, în Germania se fac porumbare contraceptive, iar în ghid scrie frumos: interzicerea hrănirii, uciderea, nu au rezultat. Ca și la câini, doar sterilizarea. Și atunci să facă aceste cuști în care porumbeii sunt atrași din poduri, iar acolo se pun ouă de plastic. Și în mod natural scade numărul lor, nu se mai înmulțesc și îi și atragi din clădiri și poduri. Noi ne-am oferit să facem din banii noștri, doar să ne pună la dispoziție un spațiu. Cei din Germania își pun ghidul la dispoziție oricărei municipalități interesate, cu condiția să-l respecte întocmai”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/