Portret de artist! Christian Covaci, micul pianist de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”

christian covaci lugoj (2)
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Elevul Christian Covaci are, la doar 10 ani, un palmares impresionant. Copilul studiază pianul și premiile obținute îi prevestesc un viitor strălucit.

Lugojul nu duce lipsă de copii talentați în toate domeniile. Fie că au înclinație spre științele exacte, limbi străine ori artă, elevii din municipiu fac cinste Lugojului prin activitatea lor. Un astfel de copil-minune este și Christian Ioan Covaci, a cărui mare pasiune este pianul. Copilul este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și a început să deprindă tainele acestui instrument încă de la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea prof. Claudia Crețiu.

Relația profesor-elev se adâncește odată cu trecerea timpului, iar micul pianist participă mai întâi la concursul Young Artist Timișoara, secțiunea 4-6 ani. Aici câștigă din prima 99 de puncte și Premiul I Absolut, dar și Cupa competiției. Urmează în 2019 Premiul I la Concursul „Pro Piano România”, iar în 2020 participă la alte concursuri, obținând Premiul I Special la Festivalul Național Star de 5*****, Premiul I la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Sonosofia”, Premiul I Absolut la „Lugoj Melos Fest”, Premiul I la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Pianiștii României, unde obține și un premiu special pentru sensibilitate.

christian covaci lugoj (1)

christian covaci lugoj (1)

Un concurs deosebit unde Christian Covaci participă este „Micii maeștri pe urmele lui Dan Brown – Brownissimo”, unde obține locul II pe țară la pian amatori.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Anul 2021 a adus alte distincții interesante și noi reușite. Micul pianist este clasat printre primii 20 din 800 de concurenți la „Vienna International Music Competition”. Juriul apreciază interpretarea și tinerețea lui, mai ales având în vedere că majoritatea concurenților erau în vârstă de peste 18 ani, iar Christian Covaci este invitat la concertul câștigătorilor care a avut loc în Opera din Viena. Lugojeanul a pășit cu mari emoții în sala unde se țin concertele de Anul Nou, cunoscută în întreaga lume, iar experiența l-a motivat să studieze și mai intens pianul.

Deși la o vârstă fragedă – pe 24 decembrie anul acesta Christian împlinește 10 ani – copilul se înscrie la Concursul Internațional „World Vision Junior Contest” din Germania, competiție organizată în patru etape. Christian Covaci câștigă etapa I cu Premiul I și se califică în etapa a doua, unde câștigă din nou Premiul I, dar se oprește aici. Competiția din Germania a reunit 900 de participanți din 53 de țări. În urma adjudecării celor două Premii I, juriul i-a acordat elevului lugojean o Bursă de studii la Academia Classic @ Home.

Christian Covaci, micul pianist, a dovedit de-a lungul anilor că este un copil extrem de talentat și ambițios, reprezentând nu doar Lugojul la competiții, ci și România. Părinții, profesorii, dar și alți cetățeni ai orașului sunt mândri de performanțele pe care le-a atins și îi doresc ca parcursul lui să fie încununat de succes.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/