Municipalitatea acționează în instanță o televiziune și mai multe publicații pentru ceea ce primarul Reșiței caracterizează ca fiind un „linșaj mediatic” la adresa sa și a colegilor săi.
Întruniți astăzi în ședință ordinară, aleșii locali reșițeni au aprobat proiectul de hotărâre privind
achiziționarea unor servicii de asistență și reprezentare în cadrul procedurilor judiciare în fața instanțelor de judecată.
Cu alte cuvinte, administrația locală apelează la serviciile unui avocat care să reprezinte Primăria Reșița în instanță, în urma „linșajului mediatic” la care instituția și primarul Ioan Popa ar fi fost supuși de o televiziune și trei publicații centrale, care au relatat despre o apropiere între fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, și edilul Reșiței, și despre „afaceri ilegale” făcute pe bani europeni.
CITEȘTE ȘI: Mafia lui Coldea a tras bani din Primăria Reșița?! „Bombardament de intoxicări, vom continua ce am început”
„Urmare a reportajului care a apărut pe România TV săptămâna trecută și care a fost preluat, sau au fost informații care au plecat pe surse la mai multe instituții de presă naționale, am decis împreună cu colegii de la Primărie să acționăm în instanță cele patru instituții pentru că au denigrat orașul, au denigrat instituția primăriei, au denigrat colegii mei din administrația publică, de la Proiecte Europene, de la Achiziții, de la Investiții și, implicit, și Consiliul Local. Sunt două spețe, una legată de anvelopări, patru loturi, și una legată de o presupusă implicare a Primăriei Reșița în autorizarea de lucrări către Transelectrica. Noi nu am dat și nu dăm autorizații la Transelectrica. Lucrările sunt mari, pe fonduri europene, întâmplarea face că le cunosc foarte bine, pentru că mi-am dorit să se întâmple, pentru că Reșița devine practic un nod foarte important pe parte electrică”, a explicat primarul Reșiței, la finalul ședinței Consiliului Local.
Popa a mai precizat că exact în ziua în care au apărut respectivele reportaje, acesta era în discuții cu mai mulți investitori germani. De altfel, edilul a explicat că astfel de chestiuni aruncate-n spațiul public pot pune orașul într-o lumină nefavorabilă și pot alunga potențialii investitori.
„Culmea este că exact în seara când a apărut acest reportaj mizerabil eu chiar eram la o întâlnire cu trei investitori germani. Mai avem discuții cu încă alte două firme, pe care le-am mai menționat în întâlnirile noastre precedente, și există riscul ca vreuna din aceste firme să facă un pas înapoi tocmai ca urmare a unor astfel de reportaje care să dea de gândit că nu am fi un oraș serios sau că nu suntem o instituție care poate să garanteze că o investiție poate fi dusă la bun sfârșit. Chiar dacă aparent jucăm în zona de can can, lucrurile pot să afecteze în mod semnificativ orașul și viitorul lui. (…) Și, da, vom cere și daune pe Primărie”, a mai spus Popa.