Popa și Dunca, găsiți nevinovați de DNA! Clasare în dosarul de șantaj și abuz în serviciu!

popa nelu romeo dunca

DNA Timișoara a clasat cauza în care șeful Consiliului Județean, primarul Reșiței și primarul Oraviței erau acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat care urmărea să preia controlul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Caraș-Severin!

Daniel Borduz, directorul ADI Intercom Deșeuri, a înaintat, în aprilie 2021, procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, o plângere penală prin care a solicitat tragerea la răspundere a membrilor Consiliului Director al asociației de la acea vreme, precum și a lui Romeo Dunca. Pentru posibila săvârșire a infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu! Borduz le-a povestit organelor de cercetare penală despre modul în care șeful județului ar fi primit date confidențiale privindu-i pe angajații asociației, dar și despre afirmațiile defăimătoare făcute la adresa sa în spațiul public cu scopul de a-i forța demisia. Nelu Popa a fost amintit și el în același context. Având în vederea calitatea celor spre care se îndreptau acuzațiile lui Borduz, procurorii cărășeni și-a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea DNA Timișoara.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală in rem, adică față de faptă, nu față de vreuna din persoanele indicate de directorul Intercom Deșeuri. Așa au ajuns să fie audiați, în calitate de martori, Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, consilierul județean PNL Ovidiu Chimigeriu, pe care liberalii l-au pus la un moment dat în locul lui Borduz, dar și Lorena Ion, city managerul Oraviței, sau Adelin Tuță, omul care l-a consiliat o vreme pe președintele Dunca în problema deșeurilor. Chiar dacă multe dintre cele semnalate de directorul Borduz au fost confirmate de declarațiile martorilor și de probele administrate în cauză, procurorul de caz a constatat că nun sunt pedepsite de legea penală. Că nu s-a comis nicio infracțiune. Ca atare, a dispus clasarea cauzei.

1000x100 casa brutarului

„Mai un pic și ajung la 10 cu numărul de plângeri nefondate pentru care a trebuit să pierd vremea demonstrând că nu e așa cum spun frânarii județului. De la 10 în sus pot trece în categoria sfinților, motiv pentru care ar trebui sa fac o adresă Părintelui Daniel.”, și-a proclamat Romeo Dunca victoria pe pagina sa de Facebook.

Președintele CJ nu s-a limitat însă la atât. Îl acuză în continuare pe Borduz că nu e omul potrivit pentru a gestiona o problemă care miroase atât de urât de mult prea mulți ani. „Începând cu 2013, acest Borduz consumă resurse, cu rezultate apropiate de zero. Chiar dacă pe alocuri, la Oțelu sau la Bozovici, cu ajutorul primarilor, s-au făcut ceva progrese, colectarea deșeurilor din județ lasă de dorit.”, a mai afirmat șeful județului.