Popa ridică un amfiteatru pe fundația abandonată de Bulboacă pe malul Bârzavei

cladire gara de nord resita

Construcția schelet din fața Gării de Nord va dispărea în următorii ani din câmpul vizual al reșițenilor. Municipalitatea ridică acolo un amfiteatru.

Primăria Reșița a obținut în instanță rezilierea contractului de concesiune cu omul de afaceri Emil Bulboacă pentru terenul de pe malul Bârzavei, din fața Gării de Nord, unde acesta intenționa să ridice un hotel. Lucrările au fost stopate ani de zile, iar de atunci terenul zace în paragină. Însă nu pentru multă vreme, Primăria Reșița are în vedere să fructifice la maximum zona și să o redea reșițenilor prin amenajarea unui amfiteatru pe malul Bârzavei.

„Clădirea lui Bulboacă de la Gara de Nord e deja a noastră. Nu mai avem probleme acolo! Acolo avem un parteneriat cu UrbanizeHub, care a făcut un proiect pe terenul respectiv. De fapt, pentru a trata zona cuprinsă între Gara de Nord și Piața Victoria, toată Strada Progresului, și urmează să intrăm și să modernizăm zona respectivă. Vom scoate stâlpii din beton, vor rămâne doar câțiva dintre ei pe niște copertine, și vom face un amfiteatru, care coboară pe Bârzava, unde tinerii care vin din zona Victoria, pe trotinete, pe biciclete sau pe picioare, cum vor ei, să aibă un loc pe malul râului unde să-și petreacă timpul.”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Proiectul despre care vorbește edilul vine ca urmare a consultării publice online realizată de cei de la UrbanizeHub, prin care reșițenii și-au exprimat opiniile, răspunzând unui chestionar, cu privire la felul în care își doresc să arate legătura rutieră cuprinsă între Gara de Nord  – Parcul Victoria și Aleea Ineu. Respondenții, 800 la număr, în mare parte locuitori de pe Strada Progresului și Aleea Ineu, consideră că zona are nevoie de mai multe spații verzi și locuri de parcare, de iluminat public modern, de piste de biciclete sigure, de treceri de pietoni înălțate și semnalizate corespunzător, dar și de amenajarea unor locuri în aer liber, unde tinerii să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/