Popa nu mai stă după semnătura lui Attila Cseke și urgentează procedura pentru drumul spre Mociur!

ioan popa
explo 1000x200

Pentru că semnarea contractelor pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” se desfășoară greoi, iar proiectul pentru realizarea infrastructurii rutiere la patru benzi pe malul drept al Bârzavei nu mai suportă amânare, Primăria Reșița urgentează procedura pentru scoaterea la licitație a legăturii rutiere între artera principală a municipiului și zona de regenerare urbană Mociur, unde urmează să se construiască mallul, aqualandul și o zonă rezidențială.

„Nu am mai dorit să stăm după semnarea contractului pe «Anghel Saligny» și am demarat procedurile de achiziție, caietul de sarcini pentru lucrările de realizare a acestei infrastructuri rutiere la patru benzi, iar eu estimez că vom ridica investiția pe SICAP în perioada imediat următoare pentru cei interesați să oferteze. Proiectul este primul pe ordinea priorităților pe care noi le-am trimis la București pe «Anghel Saligny» și nu am mai stat după semnarea contractului pentru că oricum toate procedurile care urmează după acest moment durează câteva luni, iar noi vrem să avem deja un constructor când acest lucru se va întâmpla, să putem demara investiția imediat.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Reșiței, Ioan Popa.

Proiectul despre care vorbește primarul Ioan Popa se referă la realizarea unei căi de acces spre Mociur, pornind de la Intim, pe lângă Liceul „Traian Vuia”, Calea Caransebeșului – intrare pe Valea Țerovei. Vor fi patru benzi de circulație, cu piste de biciclete, trotuare, trei poduri rutiere, zone verzi, iluminat public, rețea de canalizare și rețea de colectare a apelor pluviale în sistem separativ, amplasată în subteran. Legătura rutieră va fi realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Investiția este necesară în contextul începerii lucrărilor la tramvai, dar și pentru că municipalitatea și-a luat angajamentul că va realiza această cale de acces fața de compania care urmează să construiască mallul, aqualandul și zona rezidențială din Mociur.