Popa demolează platforma din fața Consiliului Județean! 10 milioane de euro pentru noul centru al Reșiței!

S-au deschis plicurile cu ofertele pentru executarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a pieței centrale din municipiul de pe Bârzava! Primarul Nelu Popa a dezvăluit cum va arăta kilometrul 0 al Reșiței!

Potrivit edilului-șef, trei companii s-au arătat interesate să modernizeze centrul orașului, lucrări pentru care municipalitatea a obținut, prin ADR Vest, 6 milioane de euro. Bani europeni! „S-au deschis plicurile cu ofertanții. Se face analiza tehnică, după aceea analiza financiară și se declară un câștigător. Eu estimez că până la sfârșitul lunii mai am terminat această operațiune și vom avea un câștigător. Dacă nu fac contestații ceilalți, avem de făcut proiectarea tehnică, în două luni, și la sfârșitul lunii iulie se poate începe lucrarea în centrul civic și se finalizează până la sfârșitul anului. Dacă vor exista contestații, e posibil să nu facem nimic anul ăsta și să o amânăm pe anul viitor. Eu sper să nu se întâmple asta”, a precizat Nelu Popa.

Dacă în momentul de față dalele cu care e pavată piața sunt praf, primarul liberal susține că a avut grijă ca istoria să nu se mai repete. Potrivit condițiilor impuse prin caietul de sarcini, constructorul trebuie să  folosească rocă naturală, de o anumită duritate și rezistență, astfel încât să nu se mai fărâme precum chinezăriile lui Filipescu. Nu de alta, dar astăzi e aproape imposibil să mai găsești o dală întreagă în centrul municipiului! „Poate să fie granit, poate să fie porfir, poate să fie orice rocă care îndeplinește anumte criterii de duritate. Eu mi-aș dori să facem cu rocă românească, știu că avem granit și andezită, și în Maramureș, și în centrul țării. Din punctul meu de vedere, ca geometrie, dacă vezi de sus centrul civic arată foarte frumos. Calitatea materialelor a fost proastă, dar geometria nu a fost deloc greșită. Sunt evident multe detalii pe care le vom schimba: canalizarea, iluminatul, etc. Platforma din fața Consiliului Județean o vom demola, plus alte lucruri!”, a detaliat primarul Reșiței.

Dacă pentru piața centrală se vor cheltui 6 milioane de euro, alte patru milioane sunt alocate pentru reabilitarea a șase străzi.