Pompierii salvatori din Timiș, dotați cu o ambulanță pentru transportul bebelușilor în stare critică

voluntari smurd

12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică au intrat în dotarea IGSU la începutul lunii mai, pentru creșterea calității misiunii de răspuns la urgențe pe zona de neonatologie. Dintre acestea, o autospecială a ajuns în dotarea ISU Timiș. Ambulanța va înlocui autospeciala veche, asigurând astfel condițiile necesare de transport în siguranță a bebelușilor care au mare nevoie de asistență medicală de specialitate.

Pentru pompierii salvatori, intervențiile care au un impact emoțional major asupra lor sunt cele în care victimele sunt copii, cu atât mai mult cele în care e vorba de nou-născuți sau prematuri.

Prima autospecială de tip neonatologie a fost operaționalizată în Timiș, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în 2009. Aceasta este destinată transportului bebelușilor, în condiții de terapie intensivă, dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant și echipamente medicale specifice pentru ATI. Autospeciala deservește județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, asigurând răspunsul la sute de solicitări în ultimii 12 ani de activitate.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

smurd

Doar în 2021, echipajul autospecialei a intervenit la 189 de cazuri de urgență neonatologică, iar în primele 4 luni ale anului 2022 s-au înregistrat deja 73 de intervenții. Pe lângă sutele de misiuni naționale, autospeciala a efectuat și zeci de misiuni internaționale, asigurând transportul mai multor bebeluși aflați în stare gravă.

Noua autospecială care a sosit în Timiș o va înlocui pe cea veche, asigurând astfel condițiile necesare de transport în siguranță a bebelușilor care au mare nevoie de asistență medicală de specialitate.

banner 970 x 250