Pompierii din Timiș, provocați la un amplu exercițiu de inundații de mari proporții

isu timis 2

În județul Sibiu se desfășoară, începând de joi până în 16 octombrie, un amplu exercițiu internațional EU MODEX. Scenariul principal prevede producerea unor inundații cu impact major asupra populației, infrastructurii și securității. Participă și pompieri din Timiș. 

Din Timiș, la exercițiul de la Sibiu participă 34 de pompieri cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială scafandri, 6 bărci, un camion de tip Abroll cu un container generator de 110 KVA, un camion de top Abroll cu un container pentru baza de operații, două autospeciale de serviciu și un microbuz pentru transportul persoanelor.

isu timis 3

ISU Timiș are acreditat la nivel internațional, încă din 2017, un modul de pompare de mare capacitate RO-HCP-02, acesta fiind și primul modul de acest gen din România. În această perioadă, ISU Timiș, cu sprijinul IGSU, a început să parcurgă toate etapele pentru acreditarea unui nou modul de intervenție în situații de urgență. De această dată este vorba de un modul de salvare a victimelor inundațiilor cu ajutorul bărcilor (RO-FRB), unic în România.

isu timis

Exercițiul este o provocare pentru echipajele de salvatori pentru că este o etapă foarte importantă în certificarea la nivel european a noului modul RO-FRB.

La Sibiu sunt prezente și module internaționale din Austria, Bulgaria, Germania și Republica Moldova, dar și module naționale din București și Sibiu.