Pompierii – de gardă la Spitalul Municipal Lugoj! Efectuează controale pe secții la fiecare trei ore

pompier lugoj

Spitalul Municipal din Lugoj, la fel ca majoritatea instituțiilor spitalicești din județ, se află într-o situație ce poate fi calificată drept foarte gravă în ceea ce privește lipsa acută a locurilor pentru pacienții COVID pozitivi. Noutatea este că, o dată la trei ore, zilnic, echipaje ale pompierilor efectuează controale la spital, cu precădere în zona COVID.

„Conform ordinului primit, pompierii vin la trei ore. S-au costumat, au fost și pe secții, evident și la Terapie Intensivă, verifică instalațiile, fac inspecție vizuală. Oamenii au primit echipamentele de protecție și efectuează aceste verificări”, spune medicul Ionuț Cocoș, directorul spitalului.

Supraaglomerare la spital

Acesta vorbește și despre supraaglomerarea spitalului: „sunt ocupate 56 de locuri din 56 disponibile în zona non-ATI și opt locuri pe secția de Terapie Intensivă. În ultima perioadă, am avut câte două-trei decese zilnic, atât în compartimentul de Terapie Intensivă, cât și pe secțiile «roșii». Majoritatea pacienților care vin la spital, vin cu forme severe. Nu mai sunt cu forme ușoare sau moderate ca în celelalte valuri! Din păcate, acum cei mai mulți vin cu necesar crescut de oxigen, care necesită oxigen la perete sau chiar două surse, și aici mă refer la pacienții non-ATI. Sunt în plus încă 7-10 pacienți pe CPU, pentru că nu mai avem unde să îi cazăm, apelăm la Timișoara pentru locuri disponibile, dar și ei sunt supraaglomerați”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La ora actuală, la spitalul din Lugoj, pacienții COVID pozitivi sunt cazați, pe lângă secția de ATI, la secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie, Neurologie și Paleație. La acestea s-au adăugat, săptămâna trecută, Registratura și zona fostei săli de așteptare de la Compartimentul de Primiri Urgențe.

„Dacă se va menține valul la intensitatea actuală, vom încerca să mai eliberăm câteva paturi la Ginecologie. Este singura soluție pe care o mai avem la dispoziție”, mai precizează doctorul Ionuț Cocoș.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/