Polițistul local din Dumbrăvița care dădea amenzi fictive ajunge în fața magistraților

politia local dumbravita

Polițistul local din Dumbrăvița care dădea amenzi fictive a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara sub control judiciar. Este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, 84 de infracțiuni de uz de fals și o infracțiune de fals privind identitatea.

În vara anului 2021, agentul a întocmit, semnat și înregistrat două procese verbale de contravenție a unor șoferi. Totul era fictive, numai conducătorii auto nu. S-au trezit cu amenzi și, cum știau că nu au încălcat legea, au sesizat organele competente.

„În data de 02.06.2021, inculpatul, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de agent în cadrul Poliției Locale Dumbrăvița, a îndeplinit două acte în mod fraudulos, respectiv și-a încălcat atribuțiile de serviciu, semnând în calitate de agent constatator două procese verbale de sancționare contravențională, prin care a atestat cu prilejul întocmirii acestora fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că: în data de 02.06.2021 două persoane distincte, în calitate de conducători auto, au condus două camioane pe str. Varșovia din loc. Dumbrăvița, jud. Timiș, fără a deține autorizații de tranzit pe drumurile comunale din localitate, atestând inclusiv că cei doi conducători auto nu a avut obiecțiuni în momentul comunicării proceselor verbale și că procesele verbale au fost semnate de către contravenienți, după care a înregistrat aceste procese verbale în evidențele Poliției Locale Dumbrăvița, purtând ștampila instituției și nr. de înregistrare din registrul de procese-verbale de sancționare a contravențiilor ținut la nivelul instituției, cauzând astfel persoanelor vătămate pagube în cuantum de câte 2.000 lei, precum și o vătămare a intereselor legitime a persoanelor vătămate prin punerea în imposibilitatea de a formula plângeri contravenționale”, aflăm de la procurori.

gif card de energie dacus 1000x100

În toamna anului trecut, polițiștii de la IPJ Timiș au deskins la Poliția Locală Dumbrăvița și l-au reținut pe agentul care falsifica semnăturile presuăpușilor șoferi care încălcau legea.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/