Polițistul care l-a jignit pe fotograful Constantin Duma este cercetat disciplinar! Nicolae Robu regretă incidentul

Comportamentul milițienesc al polițistului de la Locală care l-a jignit pe Constantin Duma a fost sancționat de Nicolae Robu. Primarul și-a exprimat aprecierea pentru fotograful Revoluției și a spus că regretă incidentul. Între timp, Direcția Poliția Locală Timișoara s-a autosesizat și cercetează comportamentul angajatului.

Incidentul cu privire la polițistul local care l-a numit nesimțit pe Fotograful Revoluției, Constantin Duma, nu i-a scăpat primarului. Nicolae Robu și-a exprimat regretul pentru comportamentul agentului aflat în subordinea sa. Cu câteva zile în urmă, Robu a postat pe pagina sa de Facebook un montaj video creat de Constantin Duma, căruia i-a mulțumit pentru activitatea sa de fotograf în Timișoara. „Știu că a fost un incident penibil. Atâta pot unii oameni. Nu trebuie să judecăm în bloc, ci trebuie să judecăm fiecare persoană în parte. Eu îl cunosc foarte bine pe domnul Duma. Domnule Duma, îmi pare rău că acel polițist v-a șicanat. Sunteți un om blând, la locul lui și este de neînțeles de unde a putut avea o astfel de atitudine”, a declarat Nicolae Robu.

Constantin Duma a povestit pe pagina sa de Facebook cum vinerea trecută a fost amenințat cu amenda de către agentul Avramescu și numit în repetate rânduri „nesimțit”. Polițistul s-a comportat în acest mod pentru că fotograful l-a privit insistent în timp ce vorbea nerespectuos cu un cetățean mai în vârstă. Am rămas abătut în stradă, apăsat de cea mai cumplită molimă care a lovit omenirea de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Sau poate doar de neputința unui om care ar trebui să facă altceva pentru cei pentru care este plătit. Și plătit bine”, a scris Constantin Duma.

Poliția Locală s-a autosesizat și Comisia de Disciplină cercetează cazul. Dacă se constată că a fost săvârșită o abatere disciplinară, va fi stabilit gradul de vinovăție al agentului Avramescu și se vor aplica măsurile legale. „Poliția Locală Timișoara s-a autosesizat cu privire la situația semnalată de mass-media referitoare la incidentul verbal dintre fotoreporterul Constantin Duma și un polițist local care a avut loc în seara zilei de vineri, 24 aprilie 2020. Astfel, în urma cercetării prealabile efectuate de Compartimentul Control Intern, a fost sesizată Comisia de Disciplină, având în vedere calitatea de funcționar public a polițistului local, în conformitate cu prevederile OUG 57/2019 privind Codul Administrativ coroborat cu HG 1344/2007 în vederea stabilirii gradului de vinovăție a acestuia și a măsurilor legale, în cazul în care se va constata că faptele săvârșite constituie abatere disciplinară, conform legislației în vigoare și Regulamentului Intern al Direcției Poliția Locală Timișoara”, a transmis Direcția Poliția Locală Timișoara.