Polițiștii locali vor patrula în Reșița și pe două roți!

politia locala resita
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primarul Reșiței a anunțat că are în vedere să cumpere mai multe scutere care să faciliteze accesul polițiștilor locali în parcuri și în zona centrală pietonală.

După ce în toamna anului trecut Primăria Reșița a reușit să doteze Poliția Locală cu armament nou, renunțându-se astfel la vechile pistoale fabricate în anii `52 -`56, conducerea municipalității a anunțat acum că se caută cele mai optime soluții pentru achiziționarea unor mijloace de transport mai facile și prietenoase cu mediul, pe care polițiștii să le folosească în timp ce patrulează pe străzile din oraș.

„La solicitarea Poliției Locale, am echipat anul trecut Poliția cu pistoale noi, urmează să luăm niște autovehicule noi, încercăm să găsim și niște soluții de deplasare mai facilă. Suntem în căutări acum de mijloace de circulație rapide și nu foarte consumatoare de combustibil, să fie ceva mai prietenoase cu mediul. Ne gândim să achiziționăm pentru ei scutere electrice. Analizăm mai multe oferte, avem mai multe opțiuni și încercăm să vedem care au autonomie mai bună, ne uităm la câteva detalii tehnice. Dar, în următoarele două-trei luni de zile, cred că vom decide ce anume vom lua.”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Popa.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Alexandru Ciati, șeful Poliției Locale Reșița, a explicat că scuterele vor fi folosite în parcuri, în zonele centrale, acolo unde intervenția polițiștilor va trebui să fie una rapidă, fluidă, iar autovehiculele folosite în prezent vor fi relocate în cartierele mărginașe ale municipiului – Moniom, Doman, Cuptoare, Câlnic, Secu – unde prezența polițiștilor se impune tot mai des în ultima perioadă.

Pe de altă parte, Ioan Popa a precizat că modernizarea și dotarea Poliției Locale este mai mult decât necesară. „Este importat ca Poliția Locală să performeze și pentru că Poliția Națională, din rațiuni economice, financiare, s-a diminuat numeric în ultimii 10, 15 ani. Au probleme foarte mari de efectiv. Și atunci noi nu prea mai putem să ne bizuim efectiv pe ei și încercăm să compensăm prin ceea ce pot face colegii noștri în teren.”, a mai spus primarul Reșiței.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/