Polițiștii de la Penitenciarul Timișoara, supereroi pentru o zi! Au răspuns apelului făcut de reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara au tras mai multe semnale de alarmă cu privire la faptul că este nevoie de sânge în spitale, dar numărul donatorilor a scăzut dramatic. Polițiștii de la Penitenciarul Timișoara nu au rămas indiferenți. Au conștientizat că un simplu gest poate face diferența între viață și moarte.

„Dragi timișoreni, din păcate suntem nevoiți să apelăm din nou la bunăvoința voastră! În ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut dramatic, iar cererile de sânge au crescut. Pentru a face față solicitărilor venite de la spitale vă rugăm să donați sânge!”, au transmis, săptămâna trecută, cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Este nevoie mare de sânge la Centrul de Transfuzie din Timișoara: „Pentru a face față solicitărilor venite de la spitale vă rugăm să donați sânge”

Mai mulți polițiști de la penitenciarul de pe strada Popa Șapcă din Timișoara au răspuns semnalului de alarmă și au donat sânge pentru cei aflați în suferință.

„Acum, mai mult ca oricând, e nevoie de supereroi! Acum este nevoie sa fim solidari, darnici, umani! Pentru că indiferent de contextul epidemiologic, din păcate, există bolnavi care au nevoie de sânge! Și pentru care, voi ați fost supereroi! Felicitări pentru ceea ce faceți, pentru ceea ce sunteți, pentru că ați înțeles că lucrurile simple, făcute cu sufletul, fac diferența! Sperăm ca exemplul vostru să fie urmat de toți ceilalți. Donăm sânge, dăruim viață! Donarea de sânge este singura șansă, pentru cazurile grave, copii și adulți care au nevoie de sânge pentru a supraviețui”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Statisticile arată că, în România, doar 2% din populație donează, iar spitalele se confruntă constant cu deficitul de sânge. În medie, ar fi nevoie anual de 500.000 de unități, iar la o donare se recoltează 450 de mililitri. Cea mai mare nevoie o au pacienții care trec prin proceduri chirurgicale, de transplant, pacienți care au suferit arsuri sau au fost diagnosticați cu cancer. De asemenea, victimele accidentelor și copiii nou-născuți, cu diferite anemii, au nevoie de transfuzii sanguine pentru a putea supraviețui.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/