Polițiștii de la Criminalitate Economică, la Primăria Timișoara. Sunt suspiciuni legate de concursuri fraudate

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice se află, miercuri, la Primăria Timișoara să verifice mai multe documente într-un dosar de abuz în serviciu. Cercetările se fac in rem. 

Ofițerii de la IPJ Timiș au intrat în mai multe birouri de unde ridică documente. La ora difuzării acestei știri, polițiștii se află la departamentul de resurse umane, potrivit unor surse din cadrul Primăriei Timișoara.

Dosarul instrumentat de polițiști are legătură cu o serie de angajări făcute în Primăria Timișoara.

„Verifică documente, au cerut mai multe documente. Noi am făcut mai multe plângeri legate de concursuri din primărie. Dacă ar fi vorba de concursuri organizate la societățile din subordine, nu la primărie ar căuta. Cercetările se fac in rem.”, a declarat pentru expressdebanat.ro viceprimarul Ruben Lațcău.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Vă reamintim că, în septembrie 2021, Dominic Fritz anunța că a transmis o plângere penală procurorilor anticorupție având suspiciuni că în Primăria Timișoara a fost o rețea de fraudare a concursurilor pentru posturi.

(…) Ne-am uitat cu atenție la documente și am găsit diferențe de caligrafie semnificative între lucrările aceleași persoane, care participase la două concursuri. Surpriza a fost că aceeași caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajați am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă. Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premeditat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este și mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii.”, declara la acea dată Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/