Trei olteni au furat o mașinuță de copii

Tupeul hoților nu mai poate fi stăvilit. Cel puțin, asta reiese din faptele pe care le comit. În ultimele nopți, trei persoane domiciliate în județul Mehedinți s-au deplasat în Caraș și le-au dat bătăi de cap oamenilor legii. Au furat morotină, au tăiat copertina unei terase și au furat o mașinuță pentru copii.

Polițiștii de la Băile Herculane au identificat şi reţinut suspecţii unui furt de motorină. Iniţial, aceștia au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras combustibil din rezervorul unui tir parcat la ieşirea din localitatea Cornea.

„La scurt timp oamenii legii au reuşit să identifice doi tineri de 28 de ani și un altul de 24 de ani, toţi din Mehedinţi, care s-au deplasat în comuna Cornea cu un autoturism înmatriculat în străinătate. Folosindu-se de un furtun, au sustras combustibil din tir după care au tăiat copertina unei terase de la un imobil şi au sustras o maşinuţă cu acumulatori pentru copii”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În urma comiterii faptei cei trei au ascuns bunurile în apropierea localităţii Iablaniţa, de unde au fost recuperate şi predate părţilor vătămate. Din tir a fost sustrasă cantitatea de 350 de litri de motorină, prejudiciul total ridicându-se la suma de 4.500 de lei.

Tinerii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audiere, unde s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de furt calificat. „Doi dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat Ancuța Cărbunaru.

Furt de motorină și pe Drumul Morții
Alţi trei tineri au fost identificaţi de poliţişti azi noapte după ce au sustras motorină dintr-un tir parcat pe DN 6. Fiind surprinşi de poliţişti, cei trei au încercat să fugă cu un autoturism înmatriculat în străinătate. Tinerii au fost urmăriţi de oamenii legii şi au fost opriţi pe raza localităţii Mehadia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei au vârste cuprinse între 18 și 33 de de ani și sunt domiciliați tot în județul Mehedinți. Polițiștii au găsit în maşina lor 7 bidoane goale de aproximativ 20-30 de litri şi un furtun de aproximativ 4 metri lungime, dar autoturismul avea rezervorul plin.

„Şi aceştia au ajuns la sediul poliţiei pentru declaraţii, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru furt calificat”, subliniază purtătorul de cuvânt al IPJ.