Polițiștii amenință că intră în greva foamei!

explo 1000x200

Liderii sindicali din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au susținut astăzi în stradă conferința de presă anunțată, după ce șefii lor le-au recomandat să părăsească instituția, dacă vor să își exprime nemulțumirea.  

Ionică Oberșterescu, președintele Sindicatului Liber al Polițiștilor din Banat, ar fi vrut să susțină astăzi o conferință de presă la sediul IPJ, însă, la puțin timp după ce a început să expună nemulțumirea colegilor săi, a fost invitat afară la o scurtă discuție. Ulterior, a revenit în sală, a prezentat pe scurt ce îi doare pe polițiștii cărășeni și a invitat presa afară pentru alte lămuri despre subiect.

Am rămas neplăcut surprins de decizia de a ne scoate afară, a fost o recomandare din partea conducerii. Probabil că și lor li s-a recomandat același lucru la rândul lor. În numele polițiștilor, îmi cer scuze”, a declarat astăzi Ionică Oberșterescu.

Oamenii legii spun că sunt nemulțumiți de forma actuală a statutului polițistului, care va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2014, de faptul că aduc de acasă calculatoarele să poată lucra în condiții normale, dar și pentru că nu și-au primit norma de echipament, deși anul calendaristic este pe terminate. În plus, liderul sindical susține că polițiștii nu au niciun fel de susținere în stradă, astfel că fac apel la sindicat să fie apărați în instanță de casele de avocatură.

127 de polițiști și-au pus semnătura, iar în condițiile în care nu rezolvăm problemele stringente pentru care suntem aici, din 15 octombrie intrăm în greva foamei în timpul liber. Formele noastre de protest nu se fac în timpul serviciului, pentru că cetățeanul nu trebuie să sufere. În urma dialogului vom stabili unde se va desfășura greva. Nu vrem ca imaginea instituției să sufere, dar am constatat că nu s-a rezolvat nimic în tot acest timp”, a subliniat liderul sindical.

Până pe data de 15 octombrie se va forma un grup de lucru pentru soluționarea problemelor prezentate, iar în cazul în care conducerea IGPR nu ia măsuri se va trece la forme extreme de protest, așa cum este greva foamei. „Sunt convins că cei din conducerea IGPR vor avea deschidere și ne vor soluționa problemele”, a concluzionat Oberșterescu.