Polițiști francezi, implicați în destructurarea unui grup infracțional organizat, cu legături în Caraș-Severin!

Zi aglomerată ieri pentru procurorii DIICOT Caraș-Severin. Pe lângă deja celebrul dosar al permiselor de portarmă false, oamenii legii au acționat și pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de mare risc și spălare de bani. În anchetă sunt implicați și polițiști din Franța.

13 percheziții domiciliare au avut loc ieri pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 7 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

În perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate aproximativ 5.000 kg. de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise. Au fost puse în executare 7 mandate de aducere și un mandat european de arestare.

La activități au participat și 4 ofițeri de poliție francezi, ofițerul de legătură francez la București, precum și magistratul de legătură al Ambasadei Franței la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Caraș, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, precum și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.