Politicienii din Caraș-Severin, vinovați pentru depopularea județului! „Nu au reușit să facă nimic sau să le dea motive tinerilor să rămână”

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin.
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Depopularea masivă a Caraș-Severinului este rezultatul dezinteresului manifestat de politicienii care au condus județul în ultimii 30 de ani, este de părere liderul USR, Andrei Plujar.

Caraș-Severinul este pe primul loc la depopulare. Aproape 50.000 de oameni au decis să părăsească județul în ultimii 10 ani. Chiar dacă o parte dintre ei s-au stabilit în alte zone ale țării, cei mai mulți au preferat străinătatea. Vinovați sunt politicienii care au condus județul în ultimele decenii, spune Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin.

„Suntem pe locul întâi pe țară la depopulare, aproximativ 1/6 din populația județului a părăsit județul în ultimii 10 ani. Evident că majoritatea a luat drumul diasporei. Facem parte dintr-un județ cosmopolit, multicultural, multietnic și multora le-a fost ușor să facă pasul spre anumite țări din UE. Ce este trist este că în urmă a rămas o populație foarte îmbătrânită, o populație cu carențe de educație destul de mari, în special în zona rurală, tot din cauza plecării excesive din județ. Nu știu ce ne rămâne de făcut în ritmul ăsta. Faptul că noi suntem pe primul loc la nivel național în ceea ce privește depopularea este o vină mare a politicienilor care au condus acest județ timp de peste 30 de ani și aici pot să îi includ pe toți, nu vreau să nominalizez pe nimeni. Este o pată mare pe obrazul lor pentru că au condus defectuos acest județ și nu au reușit să facă nimic sau să le dea motive tinerilor să rămână în Reșița, în Caransebeș și în zonele rurale ale județului Caraș-Severin.”, a declarat Andrei Plujar.

1000x100 (4)

CITEȘTE ȘI: Aproape 50.000 de cărășeni au părăsit județul în ultimii 10 ani! 30% dintre ei sunt din Reșița

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/