Politica de parcare a mașinilor în Timișoara, încă nedecisă. Noul regulament ar trebui să fie gata până în iunie

Primăria Timișoara vrea să schimbe modul în care funcționează sistemul de parcare la nivel de municipiu și să extindă parcarea cu plată și în alte zone ale orașului, nu doar în centru. Anumite lucruri vor fi ajutate și în zona centrală, a spus viceprimarul Ruben Lațcău. 

„Primul draft al regulamentului de parcare este gata. Mai avem niște discuții vizavi de pași juridici prin care se poate face transferul dinspre SDM. Timpul este destul de limitat. În momentul în care parcările au fost date celor de la SDM, (…) concesiunea nu a fost făcută către SDM, ci către ADP și a inclus și publicitatea stradală, și cea de pe stâlpi. Va trebui să vedem exact juridic și legal care sunt pașii prin care putem să scoatem această activitate sau să o prelungim printr-o hotărâre de consiliu local încă o perioadă sau dacă o scoatem în iunie, atunci putem să facem o nouă structură. Deocamdată acest lucru nu este decis. Este într-o analiză internă și va fi comunicat în următoarele 2-3 săptămâni.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește parcările în zona centrală, mai cu seamă pentru riverani, primăria are în vedere identificarea unei soluții tot în cadrul acestui regulament.

„Suntem conștienți că este dificil pentru anumiți riverani să parcheze în zona centrală și o să încercăm să găsim o soluție în noul regulament de parcare vizavi de riverani, dar din păcate am avut o discuție cu reprezentanții consiliului consultativ de cartier Cetate – este foarte dificil să găsești rezolvare pentru cetățenii care locuiesc pe străzile pietonale. Este evident că nu se poate parca pe străzile pietonale, deși sunt și azi cetățeni care fac acest lucru și care sunt amendați. Noi nu pute să schimbăm acest lucru și străzile pietonale vor trebui să fie în continuare ferite de mașini. Prin acest regulament vom încerca să îi ajutăm și pe riverani și să le oferim locuri de parcare mai îndepărate cu siguranță decât în fața casei.”, a explicat Lațcău.

În context, viceprimarul a spus că, în zona centrală, administrația are în lucru documentația pentru execuția unei parcări în zona Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. În privința viitoarei parcări din zona Oituz, „în aceste zile agreem actele juridice cu cei de la UVT prin care putem să primim terenul”, a explicat viceprimarul. Pe strada Arieș, administrația Fritz vrea să facă o parcare supraetajată.