„Politica clubului nu o face galeria! Eu nu o să fac ca Stepanescu, să pun bodyguarzii să-i bată, eu efectiv o să-i bat personal!”

Primarul Reșiței a tunat astăzi la adresa galeriei de fotbal din Valea Domanului, care de câțiva ani încoace nu-și mai face simțită prezența doar în peluze, ci și în birourile unde se creionează strategii, se numesc oficiali și antrenori sau se stabilesc transferuri.

Nelu Popa a făcut astăzi ceea ce nu prea îndrăznește nimeni care nu vrea să fie înjurat pe stadioane, pe rețelele de socializare și pe clădirile din oraș. A intrat în gura galeriei cu bună știință, dar a spus lucrurilor pe nume, a vorbit despre ultrașii care se cred mai mult decât suporteri. Și aici nu e vorba doar despre cei de la Reșița, problema fiind întâlnită în tot fotbalul românesc, mai ales acolo unde sunt grupuri mari de fani. „Am observat în ultimele zile o furtună într-un pahar cu apă. Din nefericire, aici nu e nici Barcelona, nici Real Madrid, nici AC Milan. Aici e CSM Reșița, un club de tradiție, cu o bază frumoasă, cu o istorie frumoasă, căreia din păcate nu-i facem față în ultimele sezoane. Să vorbești despre fotbal la Reșița acum, la timpul prezent, e încă destul de rușinos. (…) Niciodată cât eu voi fi la Primăria Reșița politica clubului nu o va face galeria. Putem să colaborăm, am colaborat cu ei, le-am dat bani să meargă la meciuri, am avut un dialog cu ei, ne-am sfătuit, dar există o limită până la care ei pot să meargă, peste care nu le dau dreptul să sară. Eu nu o să fac ca Mihai Stepanescu, să pun bodyguarzii să-i bată, să-i evacuez de pe stadion, eu efectiv o să-i bat fizic! Personal! Să se știe că unii din galerie sunt angajații clubului și iau un salariu și nu le permit să denigreze acest club. Dacă o fac, să o facă din exterior, să-și caute un loc de muncă și apoi pot să arunce cu noroi”, a declarat primarul Popa.

Nu galeria dirijează banii reșițenilor!

Trimiterile primarului sunt clare. Marcel Gușcă, liderul galeriei, este angajat ca paznic la Stadionul „Mircea Chivu” și totodată autorul mai multor comentarii foarte critice la adresa oficialilor clubului postate pe rețelele de socializare. Tot Gușcă este principala voce împotriva prezenței handbaliștilor de la CSM Reșița în baza sportivă din Valea Domanului. Și acest aspect a fost atins astăzi de primarul Reșiței în conferința de presă. „La nivelul CSM Reșița am înființat și o echipă de handbal, vom începe de jos. Această echipă va purta culorile roșu și negru, lucru pe care îl spun tot pentru cârcotașii care dau pe la colțuri că dăm banii la handbal. Și acolo sunt zeci sau sute de copii, ai noștri, ai reșițenilor. Nu știu dacă cineva din galerie poată să-și permită să dirijeze unde merg banii reșițenilor. E exagerat să facem asta. Sunt bucuros să încerc să particip la revitalizarea handbalului în oraș. A fost inițiativa lui Adi Dacica, dar am marșat cu el sută la sută. Aici nu suntem nici la Barcelona, nici la Real Madrid sau AC Milan. Suntem la Reșița, un oraș care e în suferință și care încearcă să revitalizeze sportul”, a explicat Popa.