Poliția locală dă muzica mai încet în cluburile de fițe din Timișoara! Altfel, le închide!

Problema gălăgiei produsă de cluburile de noapte din zona Stadionului „Dan Păltinișanu” persistă și pe final de vară. Poliția Locală Timișoara a amendat două dintre locațiile de distracție din sudul orașului și în acest sfârșit de săptămână. Cele două cluburi riscă să le fie suspendată activitatea!

Nu au scăpat nici Epic vara, nici Heaven Outdoor, două dintre cluburile de fițe din Timișoara. Cei de la Epic au primit amenda maximă deoarece, sâmbătă-noaptea, au perturbat locuitorii de la blocurile din jur în intervalul orar 22-08. Tot cu amenda maximă s-au ales și cei de la Heaven, însă sancțiunea financiară prevăzută de lege este foarte mică în comparație cu încasările unui club într-o seară de sfârșit de săptămână: 1.500 de lei! Cele două locații riscă să ia însă o „pauză” forțată de o lună. „Cele două societăți sunt la cea de-a doua sancțiune pentru aceeași faptă urmând a fi întocmite documentele în vederea propunerii suspendării activității pentru o perioadă de până la 30 de zile.”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

Autoritățile spun că vara aceasta numărul de sesizări privind gălăgia a fost foarte ridicat fie că vorbim de nivelul decibelilor de la terase sau cluburi, fie că vorbim de vecini care au dat muzica la maximum. „Pe timpul verii, numărul de sesizări referitoare la tulburarea liniștii publice a fost ridicat, atât în ceea ce privește zonele de cartiere, acolo unde unii cetățeni sfidează legea și își deranjează vecinii prin ascultarea de muzică în apartamente ori afară în parcuri sau în fața imobilelor de locuit, dar și în zonele în care se află cluburi, baruri, terase.”, spun cei de la Poliția Locală, care au dat vara aceasta 200 de amenzi.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Problema gălăgiei de la cluburile de la stadion a fost ridicată și de cetățeni la dezbaterea publică despre harta de zgomot a orașului. De asemenea, la colegiul prefectural din luna iulie, Eva Andreaș a cerut și șefului Poliției Române să acționeze pentru depășirile de zgomot. Teoretic, intervalele în care nu e voie să fie gălăgie sunt orele 13-14, respectiv 22-08.

banner maxagro