Autoritățile județene caută soluții legale pentru a finanța clubul Politehnica Timișoara. La CJ Timiș a avut loc, vineri, o întâlnire în acest sens, cu actorii implicați.
„Poli nu moare! O spun răspicat, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca cel mai puternic brand al Banatului să își recapete gloria.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.
Simonis a avut, vineri, o întâlnire cu rectorul Universității Politehnica, Florin Drăgan, și reprezentanți ai asociației suporterilor Druckeria pentru a discuta variantele legale de finanțare a clubului. „Actuala formă de organizare a clubului nu permite niciunei instituții publice să investească în mod legal bani. Vom găsi, cu siguranță, cea mai bună variantă pentru ca, din sezonul viitor, să putem finanța echipa.”, a explicat liderul CJ Timiș.
În cadrul discuțiilor s-a abordat și subiectul demolării actualului stadion. „Peste aproximativ o săptămână va fi desemnat câștigătorul licitației de demolare. Dacă nu vor exista contestații, buldozerele își vor intra în drepturi.”, a mai precizat Simonis.
În prezent, cluburile care vor să acceseze bani publici trebuie să funcționeze ca entități non-profit, fără scop comercial, iar activitățile finanțate să fie în conformitate cu legislația specifică și reglementările fiscale.
Poli Timișoara a beneficiat în trecut de finanțare din partea autorităților locale și județene, dar această susținere s-a oprit din cauza unor schimbări legislative și juridice. În anii 2000, clubul a fost sprijinit de Primăria Timișoara și CJT, atât prin alocarea de fonduri directe, cât și prin facilități logistice și administrative. În acea perioadă, Poli a jucat în Liga I și a avut performanțe, precum participarea în competițiile europene.