Point & Shoot, atelier de film pentru adolescenții din Timișoara

studioart

Adolescenții pot participa la un atelier de film. Asociația One World România invită tinerii cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani din Timișoara să se înscrie până în 25 septembrie 2022 la atelierul de film documentar Point & Shoot.

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5 – 9 octombrie 2022, în Timișoara, la Sala StudioArt, Str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8.

Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine).

Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.

Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

„Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal”, spun organizatorii.

Cum se aplică la atelier?

În vederea selecției, cei interesați trebuie să completeze formularul Google: https://forms.gle/GWoU4C1523e8JkvZA

Termenul limită pentru înscriere este: 25.09.2022.

Elevii trebuie să aibă cont Google prin crearea unei adrese de e-mail.

Nu există taxă de înscriere sau de participare, iar organizatorii vor asigura mesele de prânz pe tot parcursul atelierului.

Pentru întrebări legate de aplicație, puteți să scrieți pe adresa: atelier@oneworld.ro.

Festivalul de Film Documentar și Drepturile Omului One World România vine la Timișoara între 13-16 octombrie 2022

De asemenea, în luna octombrie, One World Romania organizează în Timișoara o ediție locală a festivalului de film documentar și drepturile omului de la București. Astfel, în perioada 13 – 16 octombrie, la Cinema Victoria și Faber, va fi o selecție de filme care mențin tema principală a ediției cu numărul 15 a festivalului.

În plus, festivalul de la Timișoara va fi susținut de o serie de evenimente conexe, într-o strânsă legătură atât cu tema festivalului, cât și cu subiectele care contează pentru publicul timișorean.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/