Poiana Golului se transformă: bob de vară, tiroliană și parc de aventură la înălțime

bob de vara

Primarul Ioan Popa anunța, nu cu mult timp în urmă, că pe lângă proiectul de reconversie a funicularului, are în vedere și transformarea terenului din vecinătatea stemei UCMR într-o locație destinată celor pasionați de senzații tari, ultima investiție având șanse mari de realizare până vara viitoare.

Poiana Golului este locația identificată de municipalitate pentru amenajarea unui bob de vară, asemenea celor din parcurile de distracții din Austria, acolo unde astfel de atracții sunt foarte întâlnite, și unde copiii, tinerii, dar și adulții reșițeni cu chef de aventură vor putea experimenta senzații tari, la doi pași de casă.

Potrivit primarului Ioan Popa, se poartă deja discuții cu două firme din Europa pentru achiziția propriu-zisă a echipamentului. Pista ar urma să plece de la stema UCMR și să coboare pe flancul vestic al Poienii Golului spre stadionul de fotbal din Valea Domanului, ajungând apoi în zona Trezorerie – Finanțe.

„Suntem în discuții cu cei care produc boburi de vară. Sunt două firme în Europa care fac asta și există posibilitatea să-l luăm în leasing, pe cinci ani. Nefiind o investiție foarte mare, estimările pe care le fac analiștii sunt că în patru sau cinci ani se scoate și investiția. Și, practic, dacă constructorul agreează să mergem pe varianta leasing, înseamnă că nici nu este un cost pentru el, și-l asumă, și îl vom plăti din banii pe care îi vom încasa. Bobul va pleca de la stemă, face câteva bucle, ajunge până în dreptul stadionului de fotbal și aterizează după aceea în zona Finanțelor.”, a explicat edilul Reșiței.

Bobul de vară nu este însă singura investiție gândită de municipalitate pentru Poiana Golului. Ioan Popa mai are în vedere alte două proiecte, care vor anima cu siguranță întreaga zonă și vor transforma Poiana Golului în Kilometrul 0 al distracției.

„Pe lângă bob va fi și o tiroliană, de circa 700 de metri lungime, pe care încercăm să o facem de la stemă și care să meargă, relativ, paralel cu funicularul, până în partea cealaltă. Și tot pentru această zonă mai avem un proiect, un parc de aventură pe piloni, făcut de o firmă din Germania, care, la fel, încercăm să-l luăm tot pe leasing.”

Investiția totală ajunge undeva la trei milioane de euro, iar de ea reșițenii s-ar putea bucura mai repede decât s-ar fi așteptat: „Încerc să le bugetez pe multianual, începând de anul viitor. Ele se pot monta foarte rapid, în câteva luni, vorbesc de trei – patru luni. Cu puțin optimism, în vara anului viitor tinerii vor putea beneficia de ele.”, a adăugat Popa.