Poezia pune stăpânire pe Băile Herculane!

explo 1000x200

Începutul săptămânii viitoare este marcat de un festival dedicat poeziei. Scriitori, oameni de cultură și poeți vor fi premiați la Băile Herculane.

Stațiunea este gazdă, pentru a 23-a oară, a Festivalului Internațional de poezie „Mihai Eminescu”. Așadar, din 13 și până în 15 ianuarie orașul va fi populat de oameni de cultură și scriitori din țară și din afara ei. Aceștia vor fi premiați în fața statuii poetului Mihai Eminescu din parcul central al orașului.

Urmând tradiţia, Simpozionul «Mihai Eminescu-poet universal» se desfăşoară sub egida autorităţilor: Primăria oraşului Băile Herculane, Consiliul Local Băile Herculane, Centrul Cultural Nichita Stănescu,  şi în colaborare cu Fundaţia Culturală «Lumina». Prin această acţiune, oraşul Băile Herculane va continua să fie racordat la circuitul valorilor culturale româneşti”, se preciează într-un comunicat de presă din partea primăriei stațiunii.

Festivalul își dă startul la ora 9:00 cu deschiderea oficială, apoi se decernează premiile „Eminescu”, urmate de interpretarea unor poezii.

banner 970 x 250