Podul de la Firiz peste pârâul Hideg, din Poiana Ruscă, nevoia care unește comunitatea

De ceva vreme se discută despre o solicitare adresată autorităților județene de către un grup de cetățeni din Rusca, sat aparținător comunei Teregova. Este vorba despre construirea unui pod peste pârâul Hideg, în locul numit Firiz, aflat la capătul lacului.

Lacul de la Poiana Ruscă este situat la 8 km la ieșirea din localitatea Rusca, județul Caraș-Severin, unde se află și cel mai mare baraj hidroenergetic construit în ultimii ani, în România.

Solicitarea este îndreptățită cu atât mai mult cu cât sunt deținători care au terenuri și pe versantul drept și pe cel din stânga, iar ca să treacă dintr-o parte în cealaltă trebuie să facă un ocol de aproximativ 16 kilometri. Locul nu poate fi traversat nici măcar cu ajutorul mașinilor de teren, cât despre intervenții în situații de urgență, nici nu poate fi vorba.

Primarul comunei Teregova, Maria Damian, spune că solicitarea a fost adresată forurilor superioare,  fără o consultare prealabilă, locală, așa cum ar fi trebuit.

„Pentru că până la urmă demersurile trebuie să le facă unitatea administrativ teritorială din aria de competență și nu  direct grupul de cetățeni, așa cum s-a întâmplat acum. Îi înțeleg și îi susțin, știu cât sunt de importante căile de comunicație și mai ales cât de mult ar ajuta un pod la dezvoltarea zonei. Până și valoarea terenurilor ar putea crește. Eu sunt deschisă dialogului cu cetățenii și îi aștept în continuare la Primărie. Sunt primarul tuturor locuitorilor fără nicio separare și a celor care m-au votat și a celor care nu mi-au acordat votul lor. Pentru mine, campania electorală este valabilă doar în preajma alegerilor altfel, mă declar omul faptelor și nu al vorbelor”, spune primarul Maria Damian.

Deocamdată  construirea unui pod peste pârâul Hideg, situat la capătul barajului din Poiana Ruscă, se află la nivel de discuții.