„PNL va câștiga Primăria Timișoara. Nicolae Robu a fost pe primul loc detașat”

fot primar la Timisoara Nicolae Robu
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Alin Nica, președintele PNL Timiș, confirmă faptul că Nicolae Robu este liberalul plasat cel mai bine în cel mai recent sondaj intern de partid realizat în această vară pentru o candidatură la Primăria Timișoara în 2024. 

„(…) Mai este un an până la alegeri, într-un an se pot întâmpla multe. Se poate da peste cap Dominic Fritz, ca din Cenușăreasa administrației publice românești să devină cel mai mare expert în management administrativ. Dar e o utopie (…) Or, timișorenii sunt convins că vor alege mult mai mai inteligent și mult mai aplicat. Și nu la furie, cum au făcut-o în 2020, și ținând cont de comparația între rezultatele administrative de dinainte de 2020 ale fostei administrații și ceea ce s-a întâmplat în perioada scurtă de la alegerile locale precedente. Da, cred că PNL va câștiga Primăria Timișoara, va câștiga Consiliul Județean și majoritatea primăriilor din județ, va deveni una dintre cele mai puternice filiale în rândul Partidului Național Liberal.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Întrebat dacă Nicolae Robu va fi candidatul PNL la alegerile locale de anul viitor, Alin Nica a confirmat faptul că este liberalul cel mai bine plasat în sondajele interne realizate pentru stabilirea candidatului la Primăria Timișoara.

„Acum pot să vă dezvălui, fără excepție, că a fost pe primul loc detașat față de locul doi (…) Nu știu cu cât, de la mai mult de dublu până la, cum să zic, mai mult de dublu însemna peste 20%, între 25 și 18% au fost în toate sondajele asta diferența, deci cu atât mai mult. Am inclus, evident, în sondajele de opinie și alți liberali, dar procentele colegilor n-au fost de natură să reprezinte o variantă viabilă, cel puțin până acum. Noi vom mai face sondaje și în toamna acestui an, pentru că decizia finală pentru stabilirea candidatului se va lua undeva la începutul anului viitor. Există, poate, o șansă ca cineva din PNL, altcineva decât domnul Robu, să crească fantastic în perioada următoare, dar este egală cu cu șansa ca Dominic să se transforme într-un guru al administrației publice.”, a mai spus Nica.

Dacă la finalul anului 2020, după ce liberalii au pierdut Primăria Timișoara, Alin Nica i-a reproșat dur aroganța lui Nicolae Robu, acum îl reconsideră. Șeful PNL Timiș spune că s-a întâlnit cu el, iar discuția a fost una pozitivă.

„Nu o să luăm nicio decizie politică de forțare a unui alt candidat decât cel dorit de Timișoara. Vă asigur că domnul Robu a învățat din acea experiență, cel puțin așa declară public. Mă rog, fiecare dintre noi trebuie să ne lovim cu capul de prag de sus ca să ne dăm seama de anumite greșeli. (…) L-am văzut schimbat. L-am văzut mai umil. Ar putea să pară un paradox acest lucru, dar l-am văzut mai umil în sensul în care nu va mai repeta acele greșeli pe care le-a făcut în trecut, inclusiv față de mine, dar în primul rând față de cetățeni.”, a continuat Alin Nica.

În context, Alin Nica a infirmat zvonurile potrivit cărora vizează o candidatură la alegerile europarlamentare: „Nu am spus niciodată că am un alt obiectiv în următorul ciclu electoral decât acela de a continua la Consiliul Județean. E poate o supoziție sau o dorință mai degrabă din partea adversarilor politici de a mă scoate, poate, de pe această traiectorie. (…) Un mandat pentru un primar, e valabil și la CJ, este insuficient pentru a demonstra și a-și pune amprenta asupra lucrurilor. Două sunt necesare, trei sunt suficiente și patru deja sunt prea multe.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/